Strahonja analizirao suđenje, posebno se osvrnuo na Livajin žuti karton

Foto: Screenshot

UTAKMICA između Hajduka i Istre najviše se komentirala nakon 28. kola SuperSport HNL-a, točnije odluke koje je na njoj donio glavni sudac susreta Ante Čulina. Njegovo suđenje, kao i ostale sporne situacije u prošlom kolu prokomentirao je sudački ekspert Marijo Strahonja gostujući u HRT-ovoj emisiji Stadion.

"Suci su bili dobri u procjeni isključenja, u procjeni odluka u kaznenom prostoru, sigurno je bilo previda u procjeni slobodnih udaraca, bilo je pet utakmica, generalno možemo biti zadovoljni viđenim", rekao je u uvodno komentaru na suđenje na svim utakmicama pa ih detaljnije analizirao.

Hajduk - Istra 1961 2:2, sudac Ante Čulina

"Definitivno nije bilo lagano. Zahtjevna i teška utakmica, u kojoj su ključne situacije bile dobro procijenjene. Dobro je otvorio utakmicu, a onda je imao jednu ili dvije krive procjene prekršaja. Kasnije u drugom dijelu odlično je otvorio s ispravnim isključenjem. S druge strane, druga opomena, jednako tako ispravna odluka. Na kraju i ispravno dosuđen kazneni udarac", rekao je Strahonja.

Posebno se osvrnuo na 36. minutu kada je Marko Livaja jako prigovarao zbog jedne odluke. Dobio je žuti karton, kao i Ferro, ali i Grgić zbog prekršaja za koji je Strahonja istaknuo da nije bio za javnu opomenu.

"Sudac je pogriješio u procjeni prekršaja. Hajduk je u tom trenutku bio u deficitu. Došlo je do nesportskog ponašanja, sudac nije znao da je pogriješio te je u tom trenutku zbog takvog ponašanja dodijelio kartone. Pokazao je da bez obzira na procjenu drži do sebe. Nije dozvolio igraču da nastupi nesportski prema njemu. Kasnije ga je sankcionirao žutim kartonom, što je ispravno i podložno pravilima nogometne igre."

Za Strahonju su crveni kartoni Tonija Borevkovića i Darija Marešića bili ispravno dosuđeni.

Lokomotiva - Dinamo 1:2, sudac Igor Pajač

"Dobro je Pajač odsudio utakmicu. Dobro se kretao, možemo biti zadovoljni suđenjem. Pad Špikića pored Kalaice? Potpuno ispravna odluka. Branič je igrao loptom, ako je bilo kontakta, do njega je došlo petama i to nikako nije bio intenzitet za kazneni udarac. Ispravna procjena suca i VAR sobe, koja je radila tihu provjeru", rekao je Strahonja.

O poništenom jedanaestercu za Lokomotivu je rekao: "Igrač je bio u minimalnom zaleđu. Treba pohvaliti pomoćnog suca koji se sjajno vratio u liniju i samostalno donio odluku da se radi o zaleđu. VAR soba je dala za pravo sucima. Apsolutna pohvala."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.