Ozlijedio se hrvatski reprezentativac. Neće igrati protiv Škotske i Poljske

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

IZBORNIK hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić održao je konferenciju za medije uoči dviju utakmica Lige nacija. Hrvatska će u subotu, 12. listopada igrati protiv Škotske na Maksimiru, dok je u utorak, 15. listopada čeka gostovanje u Poljskoj. Dalić je potvrdio kako je s popisa zbog ozljede otpao stoper Marin Pongračić (28).

Riječ je o braniču Fiorentine, koji je ove sezone upisao četiri nastupa za talijanski klub. U dresu hrvatske reprezentacije ukupno ima 11 odigranih utakmica, a posljednji put nastupio je 5. rujna u porazu od Portugala (2:1) u Ligi nacija. Dalić ga je u tom susretu zamijenio na poluvremenu, dok mu u pobjedi nad Poljskom (1:0) nije dao ni minutu.

Kovačić danas nije došao, Perišić lakše ozlijeđen, Šutalo upitan

Dalić je potvrdio kako zbog "privatnih stvari" na današnje okupljanje neće doći Mateo Kovačić (30). Izbornik se nada da će se sjajni veznjak Manchester Cityja priključiti ostalim reprezentativcima do susreta sa Škotskom. Također, Dalić je podsjetio na ozljedu Ivana Peršića (35), koju je zadobio igrajući za PSV, ali nije tako teška te će biti u konkurenciji za iduću utakmicu Lige nacija.

U konačnici, problematično je i stanje još jednog stopera - Josipa Šutala (24). Član Ajaxa osjetio je mišić na posljednjem susretu amsterdamskog kluba. Danas će se doći u Zagreb, gdje će obaviti pregled pa će biti jasnije hoće li igrati u narednim susretima Hrvatske.

"U dogovoru s Olićem (izbornikom U-21 Hrvatske, op. a.) vidjet ćemo hoćemo li uzeti kojeg stopera u A reprezentaciju. Tijekom dana ćemo vidjeti s ostalima kakva je situacija. Nadam se da neće biti drugih problema", rekao je Dalić.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.