Tudor: Mirniji sam nego prije 10 godina. Pokušavam ostati priseban

Foto: Profimedia

MARSEILLE u nedjelju u 20:45 dočekuje Strasbourg u 27. kolu francuskog prvenstva. Utakmicu je najavio trener Marseillea Igor Tudor. "Odmorili smo se nakon napornog tjedna. Pripremali smo se za iduću utakmicu. Bodovi su važniji s obzirom na to da je sve manje utakmica do kraja", rekao je Tudor, čija se momčad nalazi na drugom mjestu Ligue 1 s 55 bodova, osam manje od vodećeg PSG-a.

Tudorov sastav protekli vikend pobijedio je Rennes (1:0) nakon što je par dana ranije ispao iz Kupa Francuske od drugoligaša Annecyja. Hrvatski stručnjak komentirao je situaciju iz 72. minute utakmice s Rennesom. Tada je branič Rennesa Arthur Theate prilikom ispucavanja lopte udario Alexisa Sancheza, no sudac nije dosudio kazneni udarac za Marseille.

VIDEO: Arena Sport

"I djeca su mogla vidjeti da je bio prekršaj"

"VAR je koristan, riječ je o sredstvu koje donosi pravednije prvenstvo. Suci pomoću njega mogu obaviti bolji posao. I djeca su mogla vidjeti da je Theate napravio prekršaj nad Sanchezom. Takve pogreške se ne smiju događati", smatra Tudor, koji je govorio i o sebi kao treneru.

"Mirniji sam nego što sam bio prije deset godina. Imam energije, ali pokušavam ostati priseban kako bih shvatio što mogu napraviti da stvorim razliku. Potrebno je prilagoditi se suparniku", izjavio je Tudor.

Pohvalio je Sancheza. "Puno se govori o Alexisu. Trener želi snažne igrače, a on je jedan od njih, on je primjer. Dolazi u teretanu tri sata prije ostalih. Uvijek želi pobijediti. Podsjeća me na nogomet iz starih dana", opisao je Tudor.

"Svakodnevno razmišljam o tome koje je rješenje najbolje kako bismo pobjeđivali"

Novinari su ga pitali zašto istovremeno ne koristi Sancheza i Vitinhu. "Samo je jedan razlog, a taj je da tražim rješenje kojim mislim da ćemo najlakše pobijediti. To je moja odluka, što znači da je najbolja i da sam u pravu. Možda bismo pobjeđivali i da su obojica igrala, možda bi bilo lakše. A možda ne bi. Puno je elemenata o kojima razmišljam.

Svakodnevno razmišljam o tome koje je rješenje najbolje kako bismo pobjeđivali. Mjesecima o tome razmišljam. Gledam igrače na treningu, pratim njihov svakodnevni napredak te potrebe momčadi. Ponekad donesem dobru odluku, a ponekad pogrešnu", dodao je Tudor.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.