REGIJA

Turci objavili najboljih 11 u regiji. Pet igrača iz HNL-a, nijedan iz Dinama

Foto: Igor Soban/Pixsell

STATISTIČKA platforma Comparisonator sa sjedištem u Turskoj objavila je najbolje postave liga i regija diljem Europe s obzirom na kraj prve polusezone u većini europskih liga.

Jedna od momčadi koju su sastavili je i ona zemalja bivše Jugoslavije. Napravili su ukupno tri postave, a rezultati su vrlo zanimljivi.

Najbolja postava bez Livaje i ijednog dinamovca

Ovako izgleda idealnih 11:

Najviše igrača u postavi ima Partizan, čak četiri. Crvena zvezda ima dvojicu, isto kao Osijek i Rijeka. Zanimljivo je da Dinamo kao jesenski prvak nema nijednog igrača, dok Hajduk ima jednog, a on nije Marko Livaja, već mađarski bek Gergõ Lovrencsics.

Treba napomenuti kako se Comparisonator služi različitim statističkim algoritmima koji formiraju ukupne ocjene igrača prema kojima su i odabrani u ove momčadi.

Dinamo dominira drugom postavom

Iako u prvoj postavi nema igrača, Dinamo ima čak četvoricu u drugoj momčadi. Tu se nalaze Dominik Livaković, Dino Perić, Luka Ivanušec i Josip Mišić. Desni bok drži bivši Dinamov igrač Ivan Tomečak, a u napadu je Marko Livaja. 

Najbolji strijelac HNL-a tek u trećoj momčadi

U "brončanoj momčadi" nalazi se prvi strijelac lige Josip Drmić. Jedini preostali igrač HNL-a u toj momčadi je Osijekov kapetan Mile Škorić. 

Jučer je Index objavio i najbolju momčad HNL-a prema SofaScoreu.

Ukupni poredak klubova prema tome koliko je njihovih igrača Comparisonator stavio u jednu od tri najbolje momčadi izgleda ovako:

1. Crvena zvezda - 7 igrača

2. Partizan - 5 igrača

3. Dinamo i Rijeka - 4 igrača

4. Osijek - 3 igrača

5. Hajduk, Budućnost, Zrinjski i Koper - 2 igrača 

6. Maribor i Bačka Topola - 1 igrač

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.