Čak osam Nijemaca otkazalo Zenicu. Kapetan Kimmich im poslao poruku

Foto: Profimedia

NJEMAČKA u petak u Zenici igra protiv Bosne i Hercegovine u trećem kolu Lige nacija. No izbornik Julian Nagelsmann ima velike probleme s okupljanjem igrača. Nakon što su ranije zbog ozljeda otpali Marc-Andre Ter-Stegen, Kai Havertz, Robin Koch, Jamal Musiala i Nicklas Füllkrug, da ne mogu doći u Bosnu javili su David Raum i Benjamin Henrichs. Bernd Leno je odbio doći jer mu izbornik nije jamčio da će biti prvi golman na utakmicama protiv BiH i Nizozemske.

Na to je reagirao kapetan Joshua Kimmich: "Želimo samo igrače koji žele ovdje biti. Poziv u reprezentaciju mora biti nešto veliko i posebno, bez obzira na to li imate tri ili 100 utakmica za reprezentaciju ili 34 ili 19 godina. Mjesto u reprezentaciji je samo onima koji se s njom maksimalno identificiraju i osjećaju strast. Ovo ne vrijedi samo za Lena. Ako netko ne želi biti ovdje, onda ni ne mora doći. Imamo dovoljno drugih igrača koji stvarno uživaju biti ovdje."

Neki od njih su čak šestorica bez ijednog nastupa za Njemačku: Alexander Nubel, Oliver Baumann, Janis Blaswich, Jonathan Burkardt, Tim Kleindienst i Jamie Leweling.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.