Srpski biznismen želi kupiti još jedan klub: Ima ih dosta u Hrvatskoj

Foto: EPA

BIZNISMEN Milan Mandarić ne razmišlja o mirovini iako ima 86 godina. Bivši vlasnik Portsmoutha, Leicestera, Sheffield Wednesdaya, Nice, Charleroija, ljubljanske Olimpije i trenutno potpredsjednik Vojvodine rođen je u Gospiću, a odrastao je u Novom Sadu. Bogatstvo je stekao u IT sektoru u SAD-u i Engleskoj. Godinama je upravljao nogometnim klubovima, a u razgovoru za The News otkrio je da planira kupiti još jedan.

"Moj problem je što mi se sviđaju klubovi u kojima ima mjesta za napredak i u kojima mogu napraviti razliku", rekao je Mandarić te objasnio da je kao poslovni čovjek kupovao tvrtke koje nisu bile u dobrom stanju pa radio na njihovu oporavku. "Nemam interes tek tako biti negdje i ne raditi razliku. Želim stalno vidjeti napredak. Na kraju ću opet postati vlasnik nekog nogometnog kluba", dodao je.

Kaže kako obožava nogomet i da, unatoč devetom desetljeću života, i dalje ima energije. "Ne želim u mirovinu. Povući ću se jednoga dana kada me ne bude. Još uvijek imam strast za pomaganjem, a imam i glavobolju i stres. U tome ponekad, do određene točke, uživam. Ponekad postane teško pa se pitam što, dovraga, radim. Još uvijek prihvaćam projekte ne razmišljajući koliko ih već moram završiti", izjavio je Mandarić.

"Gledao sam i Španjolsku, a ima dosta klubova u Hrvatskoj i, naravno, Srbiji"

Među ostalim, otkrio je kako su ga zvali iz Hrvatske, no nije otkrio detalje. "Ljudi su me zvali iz Švicarske, Francuske, Srbije, Hrvatske, odsvuda. Samo gledam", rekao je Mandarić, dodavši da mu je jedan klub osobito zapeo za oko:

"Postoji klub u Švicarskoj koji ozbiljno pratim. Skoro sam kupio jedan na jezeru blizu Italije, ali u zadnji trenutak se nešto dogodilo i vlasnik je pokušao promijeniti dogovor, pa sam rekao: 'U redu. zaboravi.' I nisam ga kupio.

Gledao sam i Španjolsku, a ima dosta klubova u Hrvatskoj i, naravno, Srbiji. Crvena zvezda i Partizan me dugo žele, ali politika se previše miješa u to. Klonim se miješanja politike u nogomet. Upliću se, ulažu novac i diktiraju. U Englesku više neću. Svidjelo mi se, ali tražim negdje drugdje."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.