Vikend derbija

Foto: EPA, Profimedia

NADOLAZEĆI vikend obiluje derbijima u najjačim europskim ligama. Igraju se ogledi za vrh tablice u Premier ligi, La Ligi, Serie A i Ligue 1. Donosimo vam najavu svih utakmica.

Real Madrid - Barcelona (subota, 21:00 sat)

Najveći derbi u svijetu nogometa igra se ovog vikenda na stadionu Santiago Bernabeu. Real će u 11. kolu La Lige od 21 sat dočekati Barcelonu, koja trenutno drži vrh tablice s tri boda više od Madriđana. Momčadi Carla Ancelottija ovo je tako idealna prilika da se izjednači na prvom mjestu s najvećim rivalom.

Grafika: Sofascore

Barcelona je u prvih 10 kola doživjela samo jedan poraz, dok je Real i dalje bez izgubljene utakmice, ali je odigrao tri remija. U početnoj postavi Reala prema zadnjim najavama trebao bi se naći i Luka Modrić, koji će kao kapetan prevoditi momčadi. Prijenos utakmice je na programu Arena Sport 1.

Mogući sastavi:

Real: Lunin - Vazquez, Militao, Rudiger, Mendy - Valverde, Tchouameni, Modrić - Bellingham - Mbappe, Vinicius

Barcelona: Pena - Kounde, Cubarsi, Martinez, Balde - Casado, Pedri - Yamal, Olmo, Raphinha, Lewandowski

Standings provided by Sofascore

Arsenal - Liverpool (nedjelja, 17:30)

U Engleskoj će vodeći Liverpool na dosad najzahtjevniji ispit ove sezone. Gostovat će kod Arsenala, koji drži treće mjesto s četiri boda manje od momčadi Arnea Slota. Arsenal je, doduše, u velikim problemima s ozljedama. Već dulje nema Martina Odegaarda, pod velikim upitnikom je Bukayo Saka, kao i Riccardo Calafiori i Jurrien Timber. Kod Liverpoola nema Alissona i Dioga Jote. Prijenos je na programu Arena Sport 1.

Mogući sastavi:

Arsenal: Raya - Partey, White, Gabriel, Kiwior - Saka, Rice, Merino, Martinelli - Havertz, Trossard

Liverpool: Kelleher - Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson - Szoboszlai, Gravenberch, Mac Allister - Salah, Nunez, Diaz

Standings provided by Sofascore

Inter - Juventus (nedjelja, 18:00 sati)

U Serie A nas očekuje dvoboj drugoplasirane i trećeplasirane momčadi prvenstva. Inter je u prvih osam kola osvojio 17, a Juventus 16 bodova, dok je na čelu ljestvice Napoli s 19 bodova. Najveći izazov za Inter bit će probiti obranu Juventusa, koja je dosad u prvenstvu primila samo jedan gol te je još uvijek bez poraza. Prijenos utakmice možete gledati na programu Arena Sport 2.

Mogući sastavi:

Inter: Sommer - Pavard, De Vrij, Bastoni - Darmian, Barella, Zielinski, Mkhitaryan, Dimarco - M. Thuram, Martinez

Juventus: Di Gregorio - Savona, Kalulu, Danilo, Cambiaso - McKennie, Fagioli, K. Thuram - Conceicao, Vlahović, Yildiz

Standings provided by Sofascore

Marseille - PSG (nedjelja, 20:45)

Ozbiljan izazov očekuje i Paris Saint-Germain, koji u devetom kolu Ligue 1 ide na gostovanje kod Marseillea. Marseille pod vodstvom Roberta De Zerbija igra jako dobro te se nalazi na samo tri boda zaostatka za vodećim dvojcem koji čine PSG i Monaco. Prijenos ove utakmice možete gledati na programu Arena Sport 3.

Marseille: Rulli - Murillo, Balerdi, Kondogbia, Brassier - Hojbjerg, Rabiot - Greenwood, Harit, Henrique - Wahi

PSG: Donnarumma - Hakimi, Marquinhos, Pacho, Mendes - Neves, Vitinha, Zaire-Emery - Dembele, Kolo Muani, Barcola

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.