Clippersi napravili sektor samo za "hardcore navijače". Pogledajte kako je to ispalo

Foto: Screenshot

PHOENIX SUNSI pobijedili su Los Angeles Clipperse 116:113 nakon produžetaka u noći sa srijede na četvrtak po srednjoeuropskom vremenu. Bio je to prvi susret za obje momčadi u novoj sezoni NBA-a i debi Clippersa u novoj, vlastitoj dvorani Intuit Domeu nakon što su 25 godina dijelili domaćinstvo s Lakersima u Staples Centru/Crypto.com Areni.

No, nova dvorana nije jedina novost. Naime, Los Angeles Clippersi odlučili su izdvojiti jedan sektor na tribini iza koša i nazvali su ga The Wall (Zid). On je, kako kažu, rezerviran samo za hardcore fanove. Američki mediji pišu kako vlasnici time žele unijeti dašak europskog navijanja na NBA utakmice.

Što je Zid?

Steve Ballmer, vlasnik Clippersa, Zid je zamislio kao "najluđi sektor u cijelom američkom sportu". Sektor ima 51 red, a prvih 13 rezervirano je isključivo za navijače koji će stajati cijelu utakmicu. Za kupnju karte za taj dio sektora bilo je potrebno proći test kluba, odnosno dobiti odobrenje Clippersa.

U prvih 13 redova, koji imaju ukupno oko 300 mjesta, zabranjeno je navijati za suparničku momčad. Klub je zaposlio posebnog redara koji će se brinuti samo za to da na toj tribini ne bude navijača s obilježjima suparničkih klubova.

Klub uoči svake utakmice organizira navijačke rekvizite poput gumenog pileta na utakmici protiv Sunsa, a od navijača se očekuje da pjevaju svojoj momčadi i zvižde protivničkoj. Ulaznice za ovaj sektor se ne smiju preprodavati, a za razliku od ostatka dvorane, navijači smiju sjesti na koje god mjesto žele ako dođu ranije od drugih.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.