Wenger: Svi koji vole nogomet imaju ogromno poštovanje prema Modriću

Foto: EPA

BIVŠI legendarni trener Arsenala i sadašnji šef FIFA-inog globalnog razvoja nogometa Arsene Wenger posjetio je izložbu Nastajanje jednog nogometaša u FIFA-inom muzeju u Zurichu. Jedan dio izložbe posvećen je i hrvatskom kapetanu Luki Modriću te njegovom putu od izbjeglištva do osvajanja Zlatne lopte, nagrade za najboljeg nogometaša svijeta.

Wenger je nakon posjeta izložbi dao izjavu za medije, a dotaknuo se i Modrića. "Vidio sam njegovu izjavu ovdje, rekao je da mu je bio san postati nogometaš. Ali ponekad na ispunjenje snova morate čekati nešto dulje, baš kao što je on morao, a to vam pojačava motivaciju i strast. Kad vam sve ne dođe odmah, morate se naučiti čekati... Uvijek je užitak gledati ga kako igra i svi koje vole nogomet imaju ogromno poštovanje prema njemu", rekao je Wenger.

Wenger je Modrića zapazio još dok je hrvatski veznjak igrao u Dinamu. Zagrebački klub susreo se s Wengerovim Arsenalom u kvalifikacijama za Ligu prvaka 2006. godine te je Wenger nakon toga pomno pratio Modrića, ali ga na kraju nije doveo jer je smatrao da nije spreman za Premier ligu i da mu nije potreban jer ima Cesca Fabregasa. Naposljetku je Modrić 2008. otišao u Tottenham, iz kojeg je četiri godine poslije prešao u Real.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.