Bivši hajdukovac briljira u Australiji i želi igrati za njenu reprezentaciju

Foto: Profimedia

MARIN JAKOLIŠ (27) ovog je ljeta kao slobodan igrač iz francuskog Angersa prešao u australski Macarthur nakon što je prošle sezone bio na posudbi u Melbourne Cityju. Čini se da je bivši napadač Hajduka apsolutno pogodio s izborom novog kluba, s obzirom na to da je u prvih sedam nastupa zabio šest golova i asistirao za još četiri. Pritom je s Macarthurom osvojio i australski kup.

Jakoliš je bio strijelac i u utakmici koja se igrala jutros po hrvatskom vremenu. Zabio je za vodstvo Macarthura u drugom kolu prvenstva protiv Newcastle Jetsa, koji su do kraja ipak uspjeli preokrenuti i pobijediti 2:1. Neovisno o porazu, Jakoliševe izvedbe privukle su i veliki interes medija pa je tako dao intervju za portal Roundball Australia.

Jakoliš želi igrati za Australiju

U intervjuu je izjavio kako bi volio zaigrati za reprezentaciju Australije. Jakoliš njeno državljanstvo već ima jer mu je otac odrastao u Australiji. "Moj otac je otišao iz Australije kada je imao 13-14 godina, a onda je počeo rat i ostao je u Hrvatskoj cijeli svoj život. Ali uvijek je pričao o nogometu i snu da se vrati živjeti u Australiju", ispričao je Jakoliš i nastavio:

"Sjećam se da sam mu rekao da ću ga vratiti u Australiju i da ćemo je posjetiti kad budem slobodan. Nikad nisam mislio da će se situacija ovako razviti, ali tako funkcionira život. Sve je jedan veliki krug. Svi znaju kako razmišljam te bih bio više nego sretan zaigrati za Australiju. Bila bi mi čast. Samo je pitanje imam li pravo nastupa, ali putovnicu imam. Prvu sam dobio 2002., a imam i novu od prošle godine."

Igrao je za Hrvatsku u mladim reprezentacijama

Podsjetimo, Jakoliš je igrao za Hrvatsku u mlađim kategorijama, ali nikad nije dobio poziv u seniorsku reprezentaciju. Karijeru je započeo u Šibeniku te je kao 17-godišnjak otišao u belgijski Mouscron, a u Hrvatsku ga je iz austrijske Admire 2019. vratio Hajduk.

U splitskom klubu je zabio tek dva gola u 51 nastupu, no nakon što je briljirao na posudbi u Šibeniku, Hajduk ga je u siječnju 2022. prodao Angersu za pola milijuna eura. Iz Angersa je išao na posudbe u AEK Larnacu i Melbourne City te je poslije toga ostao u Australiji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.