Vaha: Da sam imao današnji budžet PSG-a, bez problema bih pet puta bio prvak Europe

Foto: EPA

PARIS SAINT-GERMAIN u nedjelju gostuje kod Marseillea u derbiju francuskog kola Ligue 1. Tim povodom novinari francuskog Eurosporta nazvali su Vahida Halilhodžića, bosanskohercegovačkog trenera koji je vodio PSG od 2003. do 2005. godine. S Vahom je PSG pobijedio u svih pet derbija odigranih protiv Marseillea.

"Kada smo igrali na Velodromeu, ideja je bila da Marseilleu ne damo psihološku prednost na početku meča. Za mene su moji igrači od početka morali da pokažu da su tu da pobijede bez brige na provokacije s terena i tribina", rekao je Halilhodžić u najavi subotnjeg derbija, a osvrnuo se i na financijske probleme s kojima se klub susreo u njegovom mandatu.

Halilhodžić: Da sam imao budžet koji PSG danas ima, bez problema bih bio peterostruki prvak Europe

"Znate da je u to vrijeme klub bio u velikoj financijskoj krizi. Tadašnji glavni operativac svuda je tražio restrikcije. Zašto PSG nije mogao zadržati Ronaldinha 2003. godine? Jer nije mogao da se nosi s plaćom i ostalim stvarima koje su mu bile predviđene ugovorom", izjavio je Vaha, koji je u sezoni 2010./11. vodio i Dinamo, pa dodao:

"Sjećam se da smo igrali Ligu prvaka u sezoni 2004./05. s posuđenim igračima ili igračima koji su stigli kao slobodni. Da sam imao budžet koji danas ima PSG, bez problema bio bih peterostruki prvak Europe. Bez ikakvih problema! To je sigurno."

Halilhodžić je u svom mandatu u Parizu uspio osvojiti francuski kup 2004. godine. Spomenuti PSG-ovi financijski problemi bili su riješeni kada su ga 2011. kupili investitori iz Katara, no unatoč velikom budžetu pariški klub još uvijek nije osvojio Ligu prvaka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.