Zadnji put kad je Hajduk imao ovakvu prednost nad Dinamom, osvojio je titulu

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

OSIJEK je pobijedio Dinamo 2:4 u utakmici 11. kola SuperSport HNL-a na Maksimiru. Dva gola za Osijek zabio je Arnel Jakupović, a po jedan su dali Hernani i Roko Jurišić. Za Dinamo je dvaput pogodio Marko Pjaca. Momčad Nenada Bjelice ovime je povezala dvije utakmice bez pobjede u prvenstvu. Vodeći Hajduk joj je pobjegao na sedam bodova razlike.

"To nije mali zaostatak, ali moramo se baviti svojim utakmicama i pobjeđivati ih, a ne gledati Hajduk. Činjenica je da se s Hajdukom još triput sastajemo, dakle sve je još u našim rukama, ali moramo se fokusirati na SHNL i samo SHNL", rekao je Bjelica nakon utakmice.

Vjerojatno na prvu ne znate kada se posljednji put dogodilo da Hajduk ima ovoliku prednost, ali zato su tu statističari koji su ekspresno izvukli podatak. Sezona 2004./05 je posljednji put kad je Hajduk imao bodovnu prednost od sedam ili više bodova a da su obje momčadi odigrale jednako utakmica. Naravno, radi se o sezoni u kojoj je Hajduk osvojio svoju posljednju titulu prvaka Hrvatske. Dinamo je te sezone završio u ligi za bedaka.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.