Zbog iznimno rijetke ozljede treća tenisačica svijeta neće nastupiti na Wimbledonu

Foto: EPA

BJELORUSKA tenisačica i treća igračica svijeta Arina Sabaljenka povukla se s Grand Slam turnira u Wimbledonu malo prije svojeg prvog meča u ponedjeljak zbog ozljede ramena, objavili su organizatori. Bjeloruskinju, koja je u prvom kolu trebala igrati s američkom tenisačicom Eminom Bektaš, u ždrijebu je zamijenila sretna gubitnica Erika Andreeva.

Sabaljenka, koja je ove godine pretrpjela ozljedu donjeg dijela leđa i borila se s bolešću na Roland Garrosu, zadobila je ozljedu prošli mjesec na turniru u Berlinu. Sabaljenka je u subotu prethodno govorila o svojim strahovima da neće igrati u prvom kolu protiv Amerikanke navodeći da nije "100 posto fit" zbog problema s kojim se vrlo malo igračica susrelo.

Vrlo rijetka ozljeda

"To je ozljeda mišića teres majora ("veliki obli mišić" koji polazi sa stražnje strane lopatice, a hvata se za ramenu kost). Ja to zovem samo ozljeda ramena. To je doista specifična ozljeda i doista je rijetka. Vjerojatno sam tek druga ili treća tenisačica koja je ozlijedila taj mišić.

Najviše mi smeta što mogu sve. Mogu vježbati i mogu udarati s tla. Muku mučim sa serviranjem. To je stvarno neugodno. Ne osjećaš se kao da si ozlijeđen. Ako mi daš utege, idem dići utege. Ali ako mi kažeš da serviram, proći ću kroz bol. Radili smo magnetsku rezonancu, radili smo sve. Odradili smo puno rehabilitacija, puno tretmana i svega", izjavila je Sabaljenka.

S Wimbledona se u ponedjeljak zbog bolesti povukla i 22. nositeljica Ruskinja Ekaterina Alexandrova i to uoči meča prvog kola s Emmom Raducanu. Rusku tenisačicu, koja je prošle godine stigla do četvrtog kola u Wimbledonu, zamijenila je sretna gubitnica Renata Zarazua iz Meksika. Britanska nada Raducanu, 21, propustila je Wimbledon prošle godine nakon operacije ruku i gležnja. Pobjednica US Opena iz 2021. nikada nije prošla dalje od četvrtog kola svojeg domaćeg Grand Slama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.