22-godišnji Srbin u Njemačkoj ubio bivšeg šefa dizajna Rolls-Roycea

Foto: Polizei Bayern

Uhićen je 22-godišnji Srbin koji je prošlog petka nasmrt izbo bivšeg šefa dizajna Rolls-Roycea Iana Camerona (74) na ulaznim vratima njegovog doma u Herrsching am Ammerseeu u Bavarskoj. 

22-godišnjak je nakon ubojstva pobjegao preko Münchena, Innsbrucka i Züricha u Aubervilliers na sjeveru Pariza. Francuski specijalci su ga jučer uhitili u stanu u kojem je sam boravio. Prema prvim informacijama, nije pružao otpor prilikom uhićenja. Danas bi trebao biti izveden pred suca istrage. 

Još uvijek nije poznat motiv ubojstva, a Bild je neslužbeno doznao kako ubojica nije ništa ukrao iz žrtvinog doma. Žrtvina supruga je uspjela pobjeći i iz obližnje kuće pozvati policiju. Policajci su po dolasku na mjesto događaja pronašli tijelo žrtve, a ubojica je u međuvremenu pobjegao. 

Snimile ga nadzorne kamere

Vrlo brzo nakon zločina pokrenuta je velika potraga u koju su bili uključeni potražni psi, helikopteri i brojni policajci. Inicijalna potraga je bila neuspješna. Ubojica se u satima prije ubojstva kretao Herrschingom, tako da su ga snimile nadzorne kamere, piše Die Welt.

Policija je ubrzo objavila fotografiju ubojice na temelju snimke s nadzorne kamere u supermarketu. Što se tiče dokaza, na šetnici uz jezero pronađen je ubojičin crveni ruksak, a u obližnjoj šumi i nož kojim je počinjen zločin. 

"Vrlo je rijetko da netko pozvoni na vrata, napadne stanara i zatim ga izbode", ispričao je policajac za Bild. Objasnio je kako u ovakvim slučajevima najčešće postoji neki raniji odnos između počinitelja i žrtve. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.