Uspjela je "nemoguća misija": Dubrovčani se izborili za referendum o Srđu!

Foto:  Tonći Plazibat (Cropix)

GRAD Dubrovnik, poslao je danas prijedlog za raspisivanje referenduma na Ministarstvo uprave! Naime, predsjednica Gradskog vijeća Olga Muratti zatražila je od Ministarstva uprave prijedlog za raspisivanje referenduma na daljnje postupanje. 

Uspjela je "nemoguća misija"
 
Riječ je o potpunom uspjehu građanske inicijative "Srđ je naš" nakon što je prije dva dana Organizacijski odbor za referendum  građanske inicijative predao Gradskom vijeću 10 980 potpisa građana Dubrovnika za raspisivanje referenduma o golf resortu na Srđu. U Dubrovniku se tako oko 30 posto biračkog tijela izjasnilo da želi referendum, kojeg je obećavala još ova vlast na čelu s Androm Vlahušićem (HNS) u vremenu dok je još bio u oporbi. 
 
Nakon što je postalo sasvim jasno da su dubrovački volonteri uspjeli u svom naumu, oglasio se i dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić koji sada od državnog vrha želi dokument o mogućim pravnim posljedicama za Grad i građane ukoliko se odustane od projekta. Iako je stvar Gradskog vijeća Grada Dubrovnika, a ne gradonačelnika, Vlahušić je odmah naglasio kako se referendum neće održati za vrijeme izbore. Isto tako, rekao je i kako će referendum koštati oko 300 tisuća kuna. 
 
"Vlahušić i dalje glasnogovornik investitora"
 
"Ovo je očito pokušaj da se uništi iznimno pozitivno ozračje koje se u Dubrovniku stvorilo tijekom prikupljanja potpisa, da se građane obeshrabri izići na referendum, kao i da se raspisivanje samog referenduma bezrazložno odloži. Gradonačelnik Vlahušić nastavlja se oglušivati o zahtjeve građana i dalje nastupa kao glasnogovornik investitora. Ako smatra da razloga za odštetu ima, neka  ih javno obrazloži i eventualno pokaže bilo kakav ugovor ili propis koji bi na to obvezivao Grad Dubrovnik i njegove stanovnike", odgovorio je na Vlahušićeve tvrdnje Odbor za referendum građanske inicijative Srđ je naš.
 
Valja naglasiti kako je sam gradonačelnik Vlahušić potpisao peticiju za referendum, a referendum otvoreno podupire i investor golfa na Srđu. 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.