Albanka koja je usmrtila brata i sestru osuđena na 4 godine. DORH traži strožu kaznu

Foto: Dubrovački dnevnik

Na presudu kojom je 29-godišnja Albanka Klevisa Ymeri kažnjena s četiri godine zatvora zbog tragične nesreće nedaleko od Dubrovnika državno odvjetništvo uložilo je žalbu. Traži za nju strožu kaznu. 

Albanka je nepravomoćno osuđena na Županijskom sudu u Dubrovniku koji je utvrdio da je kriva za udes iz travnja ove godine.

Prema presudi, vozačica je 9. travnja 2024. oko 20:30, u blizini mjesta Slano, upravljala osobnim vozilom marke BMW XM u smjeru Dubrovnika te je počela pretjecati osobno vozilo koje se nalazilo ispred nje.

Nije, međutim, provjerila može li to učiniti na siguran način pa se sudarila s automobilom koji je naišao iz suprotnog pravca. U njemu su poginuli brat i sestra, 21-godišnjak i 19-godišnjakinja.

Stroža kazna za Albanku

"Žalba je podnesena zbog odluke o kazni jer državno odvjetništvo smatra da je kazna preblaga s obzirom na težinu i posljedice počinjenog kaznenog djela kojim je skrivljena smrt dvije mlade osobe pa je predloženo u žalbi da se optuženici izrekne stroža kazna", potvrđeno je iz Općinskog državnog odvjetništva u Dubrovniku.

Inače, vozačici je istražni zatvor nakon nepravomoćne presude produljen, jer je strana državljanka te bi mogla pobjeći iz Hrvatske.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.