Vučić: Rekao sam Putinu da bih teško došao na BRICS i da nemam važne sastanke

Foto: EPA

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić potvrdio je da nije prihvatio poziv ruskog predsjednika Vladimira Putina da posjeti Rusiju tijekom summita BRICS-a od 22. do 24. listopada u Kazanu.

Kad je riječ o predstavniku Srbije na summitu BRICS-a, Vučić je rekao da je razgovarao s Putinom i da je to jedini razlog zašto se nije želio oglasiti dok ne kaže osobi od koje je dobio poziv - predsjedniku Putinu.

"To je izraz odgovornosti. Imali smo sadržajan razgovor. Razgovarali smo o proslavi oslobođenja Beograda, kao i o plinskom aranžmanu, a očekujem da ćemo početi razgovarati i o dugoročnom aranžmanu. Iste sekunde kad sam dobio poziv od predsjednika Putina, rekao sam ruskom veleposlaniku da imam dogovor s Donaldom Tuskom (op. a. premijerom Poljske). Rekao sam Putinu i da nema ovih posjeta, bilo bi mi teško doći iz različitih razloga", kazao je Vučić.

"Vjerujem da me razumije"

On je rekao da će četiri ministra predstavljati Srbiju na samitu BRICS.

"Putinu sam rekao da bi mi bilo teško doći i da nema posjeta visokih dužnosnika koje nas očekuju i da vjerujem da to razumije".

Kabinet predsjednika Srbije priopćio je ranije danas da će Vučić sutra započeti radni posjet Slovačkoj, tijekom kojeg će sudjelovati na trilateralnom samitu koji se održava u Komarnu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.