Kosta K. svjedoči: Osjećao sam se odbačenim, zato sam ih ubio

Na naslovnoj fotografiji je majka Koste, Miljana Kecmanović Foto: Borna Jaksic/PIXSELL

U zgradi Specijalnog suda u Beogradu danas se nastavlja suđenje Miljani i Vladimiru Kecmanoviću, roditeljima dječaka koji je u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar ubio devetero učenika i zaštitara.

Na današnjem suđenju svjedočit će maloljetni ubojica Kosta, koji je oko 9 sati sanitetom doveden u Ustaničku ulicu uz pratnju policije, javlja Nova.rs.

O čemu će dječak govoriti na sudu?

Danas je predviđeno da dječak svjedoči u postupku koji se vodi protiv njegovih roditelja. S obzirom na to da je u trenutku izvršenja masakra bio maloljetan, neće snositi kaznenu odgovornost za svoje djelo. Tanjug saznaje da je maloljetnik do sada odgovarao na pitanja suda, tužiteljstva i punomoćnika oštećenih.

(Na fotografiji su roditelji ubijene djece)

Kosta je u prostoriji za zaštićene svjedoke, odakle ga nitko ne može vidjeti. No on će moći vidjeti sve u sudnici. Kako tvrde beogradski mediji, dječak ubojica pristao je dati iskaz u postupku koji se vodi protiv njegovih roditelja.

U nastavku suđenja, nakon pauze, očekuje se da će dječak odgovarati na pitanja članova obitelji ubijenih.

S obzirom na to da je odlučio govoriti o masakru koji je izvršio, morat će odgovoriti na apsolutno svako pitanje koje mu postave - sudac, tužitelj, obitelji žrtava, ali i njegovi roditelji, prenosi Blic.

Dječak: Osjećao sam se odbačeno

Tijekom davanja svog iskaza, Kosta K. je izrekao rečenicu koja je roditelje ubijene djece ostavila u nevjerici, piše Telegraf.

"Osjećao sam da su me druga djeca odbacila i zato sam ih ubio. Tog 3. svibnja ponio sam pištolj da bih to učinio, ali ipak nisam bio siguran da ću pucati", rekao je Kosta K.

Za što se terete roditelji dječaka ubojice?

Otac Vladimir Kecmanović tereti se za teško djelo protiv opće sigurnosti, jer je, kako se navodi, svog tada 13-godišnjeg sina vodio u streljanu i učio ga pucati, a također nije adekvatno čuvao oružje koje je imao u kući. On se nalazi u pritvoru od 3. svibnja kada je priveden.

(Na fotografiji su roditelji ubijene djece)

Majka ubojice, Miljana Kecmanović optužena je za nedozvoljeno držanje, nošenje i promet oružja, s obzirom na to da je njezin DNA pronađen na jednoj od čahura u učionici, kao i na gumici za kosu koja je bila vezana za bocu u kojoj je njen sin napravio Molotovljev koktel.

Kosta K. je 3. svibnja 2023. ubio Bojanu Asović (11), Anu Božović (11), Katarinu Martinović (12), Maru Anđelković (13), Emu Kobiljski (13), Sofiju Negić (13), Andriju Čikića (14), Adrianu Dukić (14), Angelinu Aćimović (14) i Dragana Vlahovića (53), a ranjeno je šest osoba.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.