Dovršen stečaj firme bivšeg ministra koji je u kutiji za hrenovke nosio keš Sanaderu

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Trgovački sud u Zagrebu zaključio je stečaj nad Mesnicama Fiolić, krovnom tvrtkom mesara i bivšeg saborskog zastupnika Stjepana Fiolića, nakon što je bio usvojen završni račun i završna dioba unovčene imovine tvrtke od 2.27 milijuna eura.

Kako se ističe u dopisu stečajne upraviteljice Davorke Huljev, od navedenih 2.27 milijuna eura ukupno unovčenih u stečaju te tvrtke, djelomično su bili podmireni razlučni vjerovnici u iznosu od 1.72 milijuna eura. 

Najviše, 1.44 milijuna eura, dobio je B2 Kapital, Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) podmirena je s nešto manje od 250.000 eura, a oko 29.000 eura na ime poreznog duga isplaćeno je Ministarstvu financija.

Zatvorsku kaznu zamijenio radom za opće dobro

Stečaj Mesnica Fiolić bio je otvoren u siječnju 2017., prema prijedlogu Financijske agencije (Fine), kada je ta tvrtka imala neizvršene osnove za plaćanje u iznosu od 47.68 milijuna kuna. Problemi Stjepana Fiolića počeli su nakon što je, zajedno s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, uhićen u travnju 2012. zbog afere Planinska.

Dvije godine kasnije, prema medijskim napisima, Mesnice Fiolić počele su ostvarivati gubitak, zatvorene su gotovo sve mesnice u Zagrebu i okolici, a firma je nakon ostvarenih 66 milijuna kuna prihoda 2012., u 2014. i 2015. ostvarila gubitak veći od 15 milijuna kuna.

Nakon što je na sudu priznao da je Sanaderu u njegov dom u Kozarčevoj ulici nakon prodaje zgrade u Planinskoj donio deset milijuna kuna i milijun eura provizije u "kutiji za hrenovke", Fiolić je bio osuđen na godinu dana zatvora, koje je zamijenio radom za opće dobro.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.