DP-ov ministar: Tući ženu je zločin, ali na Olimpijskim igrama je to boks

Foto: Profimedia, Pixsell

Dvjema ženama s viškom testosterona dopušteno je da se natječu na boksačkom turniru u sklopu Olimpijskih igara. Izazvalo je to bijes dijela javnosti. Radi se o dvije boksačice, 25-godišnjoj Imane Khelif iz Alžira i 28-godišnjoj Lin Yu-Ting s Tajvana. One nisu transrodne osobe, identificiraju se kao žene. Ali imaju i povišenu razinu testosterona.

Suspendirane su sa Svjetskog prvenstva po odluci Međunarodne boksačke federacije (IBA), koja rukovodi najvećim natjecanjima u ovom sportu. Međunarodni olimpijski odbor je po pitanju Khelif i Yu-Ting donio drugačiju odluku. Radi se o sportašicama koje su i prije nastupale na najvećim natjecanjima, dobivale i gubile mečeve.

DP-ov ministar gospodarstva Ante Šušnjar danas je za N1 komentirao te slučajeve. Šušnjar kaže da DP ostaje posvećen borbi protiv rodne ideologije. 

"Ostajemo dosljedni. OI je u tijeku, ovi komentari jako dobro osvjedočuju, na tragu onoga što DP stalno govori: Tući ženu je zločin, ali na OI je to boks. Sama ta fizionomija…", rekao je.

Kaže da će DP nastaviti inzistirati na temama o kojima su govorili i u kampanji: Rodnoj ideologiji, demografiji i ostalom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.