Gradonačelnik Beograda podnio ostavku

Foto: Pixsell/Milan Maricic/ATAImages

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić objavio je da formalno podnosi ostavku na tu funkciju, ali da nastavlja "posvećeno i predano voditi Beograd do dana izbora" i, kako je priopćeno iz Gradske uprave, "konačne provjere povjerenja građana".

"Upravo sam podnio formalnu ostavku na mjesto gradonačelnika grada Beograda, kako bi se počeli stvarati pravni uvjeti za održavanje izbora koji bi se, pored parlamentarnih i pokrajinskih, 17. prosinca održali i na nivou Beograda", rekao je gradonačelnik Aleksandar Šapić.

"I nakon ostavke nastavit ću obavljati posao gradonačelnika"

"I nakon ovog čina nastavit ću jednako predano i posvećeno obavljati posao gradonačelnika, da bi se neometano osiguralo provođenje i realizacija kako svih revolucionarnih socijalnih mjera tako i projekata koje smo realizirali, započeli ili najavili, a koji su obilježili period od kada sam došao na ovo mjesto", poručio je Šapić.

Dodao je i da, kad vlada Srbije uvede privremenu lokalnu vlast i kada se konačno steknu svi pravno-formalni uvjeti za raspisivanje izbora 17. prosinca, očekuje da kao predsjednik tog tijela nastavi voditi Beograd do, kako je rekao, dana izbora.

Šapić je još jučer izjavio da će izbori u Beogradu vrlo vjerojatno biti 17. prosinca.

Izbori u Srbiji vjerojatno 17. prosinca

Podsjetimo, predsjednici općina širom Srbije iz redova vladajuće Srpske napredne stranke od jučer podnose ostavke na funkcije, nakon što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć na RTS-u najavio da bi parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori mogli biti održani 17. prosinca.

Premijerka Ana Brnabić je na jučerašnjoj sjednici vlade, javlja N1, tražila od ministara i državnih tajnika da sve uredbe i propisi koji su u proceduri budu usvojeni do polovice listopada, zato što će parlamentarni izbori biti održani 17. prosinca.

Šapić je, podsjetimo, potpredsjednik vladajuće Srpske napredne stranke i bivši vaterpolski reprezentativac Srbije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.