Mostov Miletić: Grlić Radman je izdao Hrvatsku i cijelu Slavoniju

Foto: PIXSELL/Patrik Macek

Saborski zastupnici Mosta Nikola Grmoja i Marin Miletić poručili su danas da je ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman prekršio Zakon o sprječavanju sukoba interesa jer u svojoj imovinskoj kartici nije prikazao dobit koju je imao od poslovanja s državom.

Grmoja je u izjavi novinarima na Trgu sv. Marka rekao da je ministar Grlić Radman trebao u svojoj imovinskoj kartici prikazati dobit ili potraživanja koja ima. Upitao se i zašto Grlić Radman, ako je sve čisto, u svojoj imovinskoj kartici nije prikazao dobit.

Otkriće Index Istraga

Index Istrage otkrivaju da je protiv ministra Gordana Grlića Radmana otvoren postupak pred Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa nakon što je taj portal Povjerenstvu dostavio dokumentaciju koja pokazuje da je ministar Grlić Radman godinama od tvrtke Agroproteinka primao stotine tisuća eura (ukupno 2.11 milijuna eura), a nije ih prijavljivao u imovinsku karticu.

Grlić Radman je suvlasnik tvrtke Agroproteinka koja je zadužena za zbrinjavanje usmrćenih svinja zbog afričke svinjske kuge. 

Grmoja: Vlada nije ništa poduzela kad se pojavila svinjska kuga

Grmoja je upozorio i kako, kada se pojavila svinjska kuga u BiH i Srbiji, naša vlada nije ništa poduzela da se mjerama izolacije smanji širenje zaraze. Smatra i da je ministru Grliću Radmanu odgovaralo da se ta zaraza proširi upitavši se je li sve svinje koje su ubijene trebalo ubiti.

Naveo je i kako im se ljudi na terenu žale da su nadležni bili previše restriktivni u odlučivanju koje svinje će se ubiti.   

Miletić: Grlić Radman je izdao Hrvatsku i cijelu Slavoniju

Miletić je rekao kako je Grlić Radman od tvrtke Agroproteinka kroz više godina primio više od dva milijuna eura, poručivši kako je to izdaja Hrvatske i cijele Slavonije. Kazao je i da je obišao sela po Slavoniji i susreo se s ljudima čije obitelji žive od uzgoja svinja, a sada su ih izgubili zbog zaraze.

"Ubijane su im svinje. Sada vidimo da je na tim ubijenim svinjama i uništenim Slavoncima, njihovim obiteljima i gospodarstvu, zaradio HDZ. Alan Ford od države pod šapom Andreja Plenkovića koji je na daljinski iz Bruxellesa", rekao je.

Miletić je najavio razgovore s ostalima iz oporbe kako bi zajednički nastupili i tražili odgovornost i ostavku ministra Grlić Radmana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.