HDZ o uhićenom HDZ-ovcu: Inputiraju nam se laži o curenju informacija

Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

JUTROS, nešto iza sedam sati, pred obiteljskom kućom bivšeg HDZ-ovog zastupnika i gradonačelnika Otoka Josipa Šarića pojavila su se policijska vozila. Prema izvorima iz Otoka, u tijeku je njegovo uhićenje, doznaje Index.

Ispred Šarićeve kuće i pred zgradom Gradskog poglavarstva ima dosta policajaca i policijskih vozila. Podsjetimo, za vikend je uhićen HDZ-ov šef Hrvatskih cesta Josip Škorić.

Kako doznaje HRT, Šarića se tereti za nezakonito trošenje gradskog novca. Istraživanja se provode već mjesecima. Ispitani su bivši i sadašnji djelatnici Gradske uprave. 

HDZ: Odbacujemo neutemeljene teze o curenju informacije

Oglasio se HDZ.

"Današnja akcija USKOK-a još je jedan pokazatelj da nadležne institucije rade slobodno i neovisno svoj posao. Borba protiv korupcije je stalna i kontinuirana te želimo da se u potpunosti rasvijetli ovaj slučaj. Podsjećamo i zbog istinitog i potpunog obavješćivanja javnosti kako gospodin Josip Šarić nije imao "izvorni" mandat u Hrvatskom saboru, već je dužnost zastupnika obnašao kao zamjena za izabranog zastupnika. Ostavku je podnio sam na početku novog zasjedanja Hrvatskog sabora. 

Odbacujemo stoga neutemeljene teze o curenju informacije, a koje se pokušavaju plasirati u javnost i inputirati vladajućoj opciji. U borbi protiv korupcije nema nedodirljivih, a USKOK, DORH i policija rade neometano - za razliku od postupanja nekih prijašnjih vlada. Slijedom informacija o provedenim radnjama, Županijski odbor HDZ Vukovarsko-srijemske županije donio je Prijedlog Odluke da se prema članu Josipu Šariću postupi sukladno članku 20. Statuta Hrvatske demokratske zajednice. Prijedlog odluke dostavljen je Časnom sudu ŽO HDZ Vukovarsko-srijemske županije", objavili su.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.