Iranski ajatolah o ubijenom šefu Hamasa: Časno i s ponosom se uzdigao u raj mučenika

Foto: EPA

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamenei rekao je da smrt čelnika Hamasa Yahyje Sinwara neće zaustaviti Osovinu otpora i da će Hamas nastaviti djelovati.

"Njegova smrt je nedvojbeno bolna za Osovinu otpora, ali ova fronta nije prestala napredovati mučeništvom istaknutih ličnosti. Hamas je živ i ostat će živ", izjavio je Hamenei. 

Sinwar, organizator Hamasova napada na Izrael 7. listopada 2023. koji je pokrenuo rat u Gazi, ubijen je u srijedu u sukobu s izraelskim snagama, a njegova smrt objavljena je u četvrtak.

"Ostat ćemo na strani iskrenih boraca"

"Bio je blistavo lice otpora i borbe. Čeličnom odlučnošću suprotstavio se okrutnom i agresivnom neprijatelju. Mudrošću i hrabrošću zadao je nenadoknadiv udarac 7. listopada koji je ostao zabilježen u povijesti ovih prostora. Zatim se časno i s ponosom uzdigao u raj mučenika", rekao je Hamenei.

Osovina otpora, nastala uz dugogodišnju podršku Irana, uključuje Hamas, libanonsku skupinu Hezbolah, pokret Huta u Jemenu i razne šijitske skupine u Iraku i Siriji. Skupine pružaju otpor Izraelu i američkom utjecaju na Bliskom istoku.

"Kao i uvijek, uz Božju milost i pomoć, ostat ćemo na strani iskrenih boraca", najavio je Hamenei.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.