U Austriji prerezao grkljan ženi pa teško ranio specijalca. Raznio se eksplozivom

Ilustracija: EPA

59-godišnji Slovak, koji je jučer ubio 65-godišnju ženu pa kasnije teško ozlijedio policajca u austrijskom gradu Zisterdorfu, je mrtav. Kronen Zeitung javlja da se ubojica raznio eksplozivom. 

Policija je jučer zaprimila dojavu da je muškarac napao ženu. Nožem joj je prerezao grkljan. Tijelo nesretne žene pronađeno je u vinogradu. Odmah je pokrenuta opsežna potraga u kojoj su sudjelovali i pripadnici specijalne jedinice Cobra. Policajci su pretpostavili da se osumnjičenik vjerojatno zabarikadirao u vinskom podrumu u neposrednoj blizini mjesta zločina. 

Riječ je o opsežnom sustavu podruma i tunela, od kojih neki datiraju još iz srednjeg vijeka. Austrijski Heute piše da je policija pozvala povjesničara kako bi im dao potrebne informacije o podzemnom sustavu. 

Jučerašnje ubojstvo se tretira kao zločin iz strasti

Osumnjičenika su u više navrata putem megafona pozvali da se konačno preda. "Izađite van", govorili su mu na engleskom i njemačkom. Prvi pokušaj da uhite osumnjičenika bio je neuspješan, a jedan specijalac je zadobio teške tjelesne ozljede kad je osumnjičenik aktivirao eksploziv. 

Naknadno su se čuli glasni zvukovi iz podruma, a svjedoci su mislili da se radi o pucnjevima. Međutim, kad su policajci oko danas oko 13 sati ušli u podrum, pronašli su tijelo osumnjičenika. 

Istražitelji zasad tretiraju jučerašnje ubojstvo kao zločin iz strasti. Žrtva i počinitelj očito su se poznavali. Prema pisanjima medija, Slovak je nakon zločina kontaktirao jednog poznanika. Rekao mu je da je učinio nešto loše, ali nije precizirao da je počinio ubojstvo.

Iz policije su priopćili da je 59-godišnji Slovak ranije osuđivan u više zemalja zbog ilegalnog posjedovanja oružja i eksploziva. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.