Mađarska bijesna zbog izjave Anušića, pozvala hrvatskog veleposlanika na razgovor

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Mađarsko ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je hrvatskog veleposlanika u toj zemlji kako bi izrazili nezadovoljstvo "posljednjim izjavama ministra obrane RH". 

"Neočekivano je da se hrvatski ministar obrane, čini se, uhvatio novog ‘sporta’ - vrijeđanja Mađara", rekao je mađarski ministar Péter Szijjártó, dodavši da je Mađarska ignorirala prvi komentar Ivana Anušića, ali da drugi neće ignorirati, prenosi Večernji list.

Ministar vanjskih poslova Szijjártó pozvao je hrvatsku vladu da ne miješa Mađarsku u svoje unutrašnje političke sporove, misleći na stalne napetosti između hrvatske vlade i predsjednika Zorana Milanovića oko vojne potpore Ukrajini. Ministar obrane Anušić je u saboru zastupnicima objašnjavao zašto Mađarska, po njemu, ne sudjeluje u operaciji potpore Ukrajini (NSATU).

"Ja dolazim s istoka Hrvatske, sa saznanjima i iskustvom na koji način Mađarska vodi politiku u našoj Baranji, i prema Osječko-baranjskoj županiji. Vodi se politika u kojoj se dovodi u pitanje teritorijalnu cjelovitost Hrvatske. Zato Mađarska ne ide u ovu operaciju, zato ne podržava NATO i EU, zbog svoje velikomađarske politike", kazao je Anušić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.