Muškarac i žena snimljeni s periskama na Braču. Traži ih policija

Muškarac i žena u Postirama na Braču u kutijama su jučer nosili više ljuštura periski iz mora, a mještani su za Morski.hr ispričali da su slučaj prijavili policiji, ali i to da je dvojac uspio pobjeći.

"Četvrtak popodne dvoje turista, nadam se bezazlenih, izašlo je s plaže s dvije kutije u kojima su imali pet komada periski. Živih! Odmah sam ih upozorio, slikao i zvao policiju, no naravno da su dali petama vjetra, pobjegli su kada sam ih uhvatio na djelu", ispričao je Postiranin za Slobodnu Dalmaciju.

Policija: Izašli smo na teren, nismo ih pronašli

Iz splitske policije za Index su potvrdili da su zaprimili dojavu te da su policajci izašli na teren.

"Policijska postaja Brač jučer u poslijepodnevnim satima zaprimila dojavu da su u uvali Trstena uočeni nepoznati muškarac i žena koji nose periske. Policijski službenici su izašli na mjesto događaja, obišli navedeno područje, ali nisu uočili opisane osobe. U odnosu na navedeno provest će se izvidi."

Iz Ministarstva zaštite okoliša i energetske tranzicije kažu da je očuvanost i budućnost ovog mediteranskog endemskog školjkaša, kako u Jadranu, tako i u cijelom Mediteranu, nesigurna. Međunarodna unija za očuvanje prirode (IUCN) je u listopadu 2019. godine plemenitu perisku svrstala u kategoriju "kritično ugroženih vrsta", piše Morski.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.