Osuđeni pedofili bi uskoro mogli na kiruršku kastraciju u ovoj američkoj državi

Ilustracija: Shutterstock

Pedofili proglašeni krivima za seksualni zločin nad djetetom u američkoj saveznoj državi Louisiani uskoro bi mogli, uz zatvorsku kaznu, biti podvrgnuti kirurškoj kastraciji, piše Sky News.

Političari u Louisiani dali su jučer odobrenje nacrtu zakona koji bi sucima omogućio izdavanje naloga osuđenima za određene teške seksualne zločine protiv djeteta mlađeg od 13 godina.

Ako prijedlog postane zakon, moći će se primjenjivati ​​samo na muškarce i žene čiji se zločin dogodio 1. kolovoza ove godine ili kasnije.

Kirurška kastracija je invazivniji zahvat od kemijske

Suci iz Louisiane imaju od 2008. ovlasti narediti onima koji su osuđeni za takve zločine kemijsku kastraciju. Ova metoda uključuje korištenje lijekova koji blokiraju proizvodnju spolnih hormona kako bi se smanjio libido.

Kirurška kastracija puno je invazivniji zahvat. Nekoliko drugih saveznih država, uključujući Kaliforniju, Floridu i Teksas, također već imaju zakone koji dopuštaju kažnjavanje kemijske kastracije.

U nekim od tih država počinitelji se mogu odlučiti za kirurški zahvat ako to žele.

Autorica zakona: Govorimo o bebama koje netko zlostavlja, to je neoprostivo

Prijedlog zakona dobio je jučer veliku podršku u oba doma kojima dominiraju republikanci. Glasovi protiv zakona uglavnom su došli od demokrata, no političarka iz demokratske stranke je autorica ove mjere.

Zakon sada ide na stol konzervativnog guvernera Jeffa Landryja, koji će odlučiti hoće li ga potpisati u zakon ili staviti veto. Trenutno su u Louisiani 2224 osobe zatvorene zbog seksualnih zločina nad djecom mlađom od 13 godina.

Predlagateljica zakona, demokratkinja Regina Barrow, rekla je da usvajanje zakona bio korak naprijed u kažnjavanju za užasne zločine. Ona se nada da će zakon poslužiti kao sredstvo sprječavanja takvih prijestupa protiv djece.

"Govorimo o bebama koje netko zlostavlja. To je neoprostivo", rekla je Barrow tijekom travanjskog sastanka odbora, piše Sky News.

Dok se kastracija često povezuje s muškarcima, Barrow je rekla da bi se zakon mogao primijeniti i na žene. Također je naglasila da će izricanje kazne biti po pojedinačnim slučajevima i prema ocjeni sudaca. Kazna nije automatska.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.