Ovako će izgledati nove vrećice za smeće u Zagrebu

UVOĐENJE novog sustava odvoza otpada koji je u Zagrebu trebao krenuti 1. srpnja odgođeno je do 1. listopada, a sada je poznato i kako će izgledati vrećice za miješani komunalni otpad. Vrećice će biti plave boje, a na njima će, osim kontrolnog broja, pisati i "ZG vrećica".

2 kune za 10 litara, 8 kuna za 40 litara

Podsjetimo, danas je gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao da su se Konzum, Tisak i Spar javili za distribuciju vrećica po minimalnoj marži. 

"Radi se o minimalnoj marži od 25 lipa po vrećici i nadamo se da će se pridružiti i drugi lanci. Cijena se ne mijenja, iznosi dvije kune za 10 litara, 4 za 20 litara i osam za 40 litara. Bez obzira na inflaciju, držimo se cijene koja je minimalna i u tom smo smislu zadovoljni", rekao je. 

"Najopsežnija promjena u zadnjih 20 godina"

Tomašević je dodao da Zagreb radi najopsežniju promjenu u sustavu otpada u zadnjih 20 godina i kako je Zagreb jedini veliki grad u Hrvatskoj koji je krenuo u drugačiji sustav naplate kako bi on bio pravedniji i kako bi se naplaćivao po količini miješanog otpada. 

Promjena se, dodao je, radi u okolnostima globalnih poremećaja. Žele da novi sustav bude dobro pripremljen i zato se ide na odgodu. Odgodu od tri mjeseca Tomašević ne vidi kao poraz jer se, kaže, u 20 godina nije ništa napravilo, a sada se već događaju promjene.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.