Petrina napravio cirkus u skupštini, župan mu zaprijetio šamarom

Foto: Pixsell/Duško Jaramaz, ŠibenikIn

SJEDNICA Županijske skupštine Šibensko-kninske županije započela je danas burno. Stipe Petrina zaposjeo je govornicu, a potom, nakon burne rasprave s predsjednikom skupštine Nediljkom Dujićem sjeo na njegov stol. Mahao je papirima i nije dozvoljavao da sjednica počne.

"Vi niste predsjednik Županijske skupštine jer ona nije legalno izabrana, vi nemate pravo voditi sjednicu. Vi lažete i lažirali ste dokumente. Vi niste predsjednik!", vikao je Petrina u skupštini.

Nakon pauze cirkus se nastavio

Nakon pauze koja je trajala sat i pol, Petrina je ponovo zauzeo govornicu i inzistirao na tome kako skupština nije legalna, a vijećnici njegove nezavisne liste stajali su uz njega.

Petrina se nije micao s govornice i upadao je u riječ za svaku točku, piše ŠibenikIn.



Pauk: Svi su taoci Petrine

Došlo je i do verbalnog okršaja sa županom Goranom Paukom. Pauk je s govornice poručio Petrini kako su svi u skupštini taoci njegove samovolje.

"Ovo je silovanje skupštine, Petrina nas tjera da ga izbacimo i da idući put dovedemo zaštitare. Molim vas gospodo iz oporbe recite jasno i glasno, nemojte kalkulirati, ovo nije red. Ministarstvo koje odlučuje je dalo svoje mišljenje i jasno je da je skupština legalna. Sljedeća instanca je sud. Ali nemojmo da nas izmaltretira čovjek koji je mogao biti tu da je stavio svoju glavu u utakmicu. Neće nas sve maltretirati čovjek koji je manjina i ometati rad ove županije", kazao je Pauk.

"Ne možete nastaviti sjednicu. Gospodine Pauk znam da ste vi meni sto pedeset kaznenih prijava dali, ali jadan si, lažno si odlikovan", vikao je Petrina.

Skupština je nastavljena zahtjevima za ponovljenim prebrojavanjem glasova i ometanjem njezina rada. Sve je izmaklo kontroli u trenutku kad je za govornicu izašao Pauk, a Petrina se nije htio maknuti.

"Nemoj da te plesnem", kazao je Pauk Petrini na što ga je Petrina zasuo salvom uvreda.

Mandatno imunitetno povjerenstvo je dobilo većinu ali ne apsolutnu

Podsjetimo, sjednica Županijske skupštine prošlog je ponedjeljka prekinuta na 15 minuta, a tada i otkazana na zahtjev nezavisnog Stipe Petrine, koji je tvrdio da skupština zapravo nije konstituirana jer je na prvoj sjednici u novom sazivu izabrano Mandatno imunitetno povjerenstvo dobilo 20 glasova, što je u tom trenutku bila većina, ali ne apsolutna.

Nakon naknadnog preslušavanja zapisnika utvrdilo se da je Skupština konstituirana legalno, te je Ministarstvo uprave odgovorilo da za konstituiranje Skupštine Mandatno povjerenstvo uopće nije potrebno, te da se ono može izabrati na novoj sjednici, odnosno danas.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.