Plenković o dječaku: Čuo sam tri verzije o njegovim roditeljima. Sve su laž

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković na presici nakon sjednice vlade upitan je i o slučaju dječaka s problematičnim ponašanjem zbog kojeg 1000 učenika bojkotira nastavu.

Plenković kaže da pretpostavlja da nije jedini slučaj, ali da je jedini dobio tako veliku pozornost javnosti.

"I ja imam dijete u četvrtom razredu, mogu shvatiti roditelje. Razumijem živahnost te dobi, ali postoje očekivanja druge djece i roditelja da dolaze sigurno u školu, žele učiti i napredovati i ne žele da ih itko gnjavi. Sve službe imaju zadaću da nađu rješenje za ovaj problem koji očito postoji od početka školovanja. Ovo nije prva škola, nego treća. Treba pomoći djetetu o kojemu je riječ i zaštititi ostale. Dvoje ljudi prati đaka, ali sada se dogodila situacija da roditelji negoduju. Ova tijela moraju pronaći rješenje da život ide dalje, a da dijete dobije obrazovanje", kaže.

Premijer kaže da mu je poznat identitet roditelja. "Mi nećemo govoriti ime i prezime", kaže.

Na pitanje jesu li roditelji i na koji način povezani s Ministarstvom znanosti, kaže da je čuo da se sigurno radi o djetetu HDZ-ovca kojeg država štiti. Dodao je da je čuo tri verzije o njegovim roditeljima te da su sve laž.

"Čuo sam da je u pitanju dijete dužnosnice iz Ministarstva turizma. Laž, nije. Čuo sam da je dijete nekoga iz Ministarstva znanosti i obrazovanja. Laž, nije. Na kraju sam čak čuo i da je to dijete jedne od najviših dužnosnica u vladi. Laž, nije. Količina laži i manipulacija u eteru… Nije dijete dužnosnika, člana vlade ni ikoga tko radi u državnoj službi, nego je dijete svojih roditelja i nema veze s politkom, državom, izgleda da čak nemaju veze ni s HDZ-om…", rekao je Plenković.

Dodao je da je ogorčen lažima koje se pojavljuju.

"I mi danima trpimo, ne možemo više doći do istine, nesnosno je to. Ne znam kako je to moguće, da toliko laži s kojima živimo u eteru se pravimo da nisu laži. To nije OK", rekao je Plenković.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.