Policajci u BiH zaustavili više od 30 migranata koji su krenuli u Hrvatsku

Ilustracija: Armin Durgut/PIXSELL

Jedan turski te jedan državljanin BiH koji su u Hrvatsku pokušali prokrijumčariti više od 30 ilegalnih migranata uhićeni su u graničnom pojasu kod Bosanske Gradiške, potvrdili su iz Granične policije BiH.

Posljednji pokušaj krijumčarenja migranata otkriven je jučer tijekom nadzora granice između Hrvatske i BiH, kada su policajci radi kontrole zaustavili kombi bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka. Granični su policajci u tom vozilu zatekli 23 stranca koji kod sebe nisu imali nikakve identifikacijske isprave.

Turčin prebačen u pritvor

Dvojica su se izjasnili kao državljani Egipta, dok su ostali kazali kako dolaze iz Sirije. Granični su policajci o svemu izvijestili Tužiteljstvo BiH, a Turčin koji je vozio kombi je uhićen i prebačen u pritvor državnog suda.

On će se sada suočiti s optužbom za krijumčarenje ljudi. Iz Granične policije BiH podsjetili su kako je sličan slučaj krijumčarenja migranata otkriven i 20. rujna. Tada su također kod Bosanske Gradiške pronašli deset državljana Sirije koji su pokušali ilegalno prijeći granicu s Hrvatskom, a vodio ih je državljanin BiH koji je uhićen i suočit će se s optužnicom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.