Britanskog fotoreportera koji je poznat po slikama ratnog Sarajeva ubio sin (19)

Screenshot: Youtube

Sin poznatog britanskog fotoreportera Paula Lowea, Emir Lowe (19), optužen je za ubojstvo svog oca.

Paul Lowe (61), nagrađivani fotograf koji je izvještavao o sukobima diljem svijeta, uključujući opsadu Sarajeva tijekom rata u Bosni (1992. - '95.), pronađen je mrtav s ubodnim ranama na planinarskoj stazi u Kaliforniji.

Ured okružnog tužitelja okruga Los Angeles potvrdio je da je njegov 19-godišnji sin Emir optužen za ubojstvo.

Prema izvorima bliskim istrazi, Lowe je uboden u vrat.

Šerifov ured okruga Los Angeles potvrdio je da je tužiteljstvo podiglo optužnicu za ubojstvo protiv osumnjičenog Emira Lowea.

Proglašen mrtvim na mjestu događaja

Prema policiji, incident se dogodio oko 15:28 na cesti Mount Baldy, blizu Stoddard Canyon Fallsa. Policajci su stigli na mjesto događaja nakon dojave, gdje su zatekli muškarca s teškim ozljedama, koji je ubrzo proglašen mrtvim.

Očevici su izjavili da je muškarac viđen kako napušta mjesto događaja, a potom je sudjelovao u prometnoj nesreći nekoliko kilometara dalje, gdje je uhićen.

"Nedostajat će nam"

"Paul je bio gostujući profesor na Odsjeku za ratne studije, profesor fotonovinarstva na University of the Arts London i nagrađivani fotoreporter s VII Akademije. Bio je prijatelj, kolega i suradnik čiji je rad imao ogroman utjecaj u osvjetljavanju opsade Sarajeva i suočavanju s njezinim nasljeđem. Imali smo čast raditi s njim na nekoliko projekata", stoji u izjavi londonskog King's Collegea.

Brojni korisnici X-a izrazili su sućut obitelji:

"Njegova neiscrpna energija, toplina, kreativnost, inicijativa i entuzijazam bili su zarazni i jedinstveno inspirativni. Nedostajat će nam."

"Šaljemo najdublju sućut njegovoj obitelji u ovim teškim trenucima."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.