Aplikacija koja testira brzinu mobilnog interneta objavila rezultate za Hrvatsku

Ilustracija: Shutterstock

Tvrtka nPerf objavila je analizu brzine mobilnog interneta u šest europskih zemalja, prema podacima koje je njihova aplikacija prikupila između 1. siječnja 2024. i 30. rujna 2024. godine.

Od analiziranih zemalja, Italija je zemlja koja nudi najnižu prosječnu brzinu (82 Mb/s). Najveću brzinu ima Švicarska (139 Mb/s), a vrlo blizu je i Austrije (138 Mb/s). Na trećem mjestu je Francuska (113 Mb/s), na četvrtom Slovenija (112 Mb/s) a zatim Hrvatska (106 Mb/s).

U Hrvatskoj su operateri uključeni u ovu analizu, odnosno kod kojih je dobivena prosječna brzina, Hrvatski Telekom, Tele2 i A1. Prosječna brzina uključuje 3G/4G/5G tehnologije.

U Austriji operateri koji su dio testova u ovoj analizi su Drei, Magenta i A1. U Švicarskoj, Salt, Swisscom i Sunrise. U Francuskoj, Orange, Bouygues, Free i SFR. U Sloveniji Telemach, Telekom, T-2 i A1. A u Italiji TIM, Fastweb, WindTre i Vodafone.

nPerf u svojoj analizi piše da je najbrži uređaj u Hrvatskoj je Nokia 8.3 5G. Njihova aplikacija je na ovom modelu izmjerila prosječnu brzinu od 485 Mb/s, između siječnja i rujna 2024. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.