Primorac: Zašto bih se ispričao Milanoviću? Nije demantirao da je ruski plaćenik

Foto: PIXSELL/Neva Zganec

Dragan Primorac, HDZ-ov predsjednički kandidat, danas je ponovno kritizirao predsjednika Republike Zorana Milanovića zbog njegovih navodnih veza s Rusijom, istaknuvši da Milanović nikada nije jasno opovrgnuo optužbe o ruskom utjecaju na njegovu politiku.

"Milanović nikada nije demantirao te ozbiljne optužbe o svojoj povezanosti s Rusijom, a to je vrlo zabrinjavajuće s obzirom na okolnosti u kojima se nalazimo. Hrvatska je članica NATO-a, koja aktivno podržava Ukrajinu, dok naš predsjednik ostavlja sumnju da djeluje u interesu Rusije,“ izjavio je Primorac novinarima u Opatiji, gdje je sudjelovao na obilježavanju Hrvatskog dana sigurnosti.

"Dokaze o Milanovićevoj povezanosti s Rusijom prikupljam čitajući novine"

Posebno je čudno, kaže, da Milanović izbjegava javno raspravljati o tim optužbama, iako se svi članovi NATO-a aktivno suprotstavljaju ruskoj agresiji na Ukrajinu. Primorac je ustvrdio i da "nije normalno" da se predsjednik države koja je prošla kroz Domovinski rat ne izjašnjava jasno o pitanjima koja se tiču nacionalne sigurnosti i međunarodnih odnosa.

Iako nije iznio konkretne dokaze, Primorac je više puta ponovio da prikuplja informacije putem medijskih izvora, čitajući novine.

"Dokaze o Milanovićevoj povezanosti s Rusijom prikupljam čitajući novine. Institucije Republike Hrvatske su te koje moraju provesti istragu i iznijeti službene nalaze,“ kazao je Primorac, dodajući da to nije pitanje koje spada u njegovu nadležnost, već posao za nadležne državne institucije.

Na pitanje hoće li se ispričati predsjedniku zbog svojih optužbi, Primorac je odgovorio: "Zašto bih se ispričavao? Čitam novine svaki dan, kao i svi ostali. Ne iznosim laži, nego postavljam pitanja koja mnogi građani imaju pravo znati“.

"Moj pristup će biti transparentan i utemeljen na činjenicama"

"U demokratskom društvu poput našeg, svi imaju pravo govoriti, ali svatko snosi odgovornost za ono što kaže. Institucije moraju raditi svoj posao, a mi moramo brzo reagirati na dezinformacije,“ dodao je.

Primorac se kratko osvrnuo i na svoju predsjedničku kampanju, ističući da će njegov pristup "biti transparentan i utemeljen na činjenicama". "Kampanja je tek počela i svaki kandidat mora pokazati svoje sposobnosti i planove za Hrvatsku. Bit će izazovno, ali vjerujem da će građani prepoznati ozbiljnost i odgovornost,“ izjavio je.

Naglasio je da će se zalagati za poštenu i otvorenu kampanju, u kojoj će biti ključno govoriti o konkretnim rješenjima "za bolje sutra". "Važno je da svaki kandidat preuzme odgovornost za svoje riječi i djela. Hrvatska zaslužuje predsjednika koji će se fokusirati na budućnost i interese naroda", poručio je Primorac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.