Ruski ambasador: NATO želi puno vojnika na granici Rusije, nemamo se kamo povući

Foto: EPA

"IZJAVE dane u Vilniusu, gdje se održava summit NATO-a, potvrđuju antiruski stav vojnog saveza pod vodstvom SAD-a i njegovu spremnost da akumulira više vojnika blizu ruskih granica", izjavio je ruski veleposlanik u Sjedinjenim Državama Anatolij Antonov.

"Izjave u Vilniusu potvrdile su antirusko raspoloženje NATO-a. Bez pretjerivanja, Rusiju se identificira kao glavnu prijetnju Sjevernoatlantskom savezu. Svi resursi bloka usmjereni su na borbu protiv naše zemlje", rekao je Antonov.

"Amerika i NATO su gurnuli Ukrajince u klaonicu"

"Obrambene kompanije profitiraju od hibridnog rata koji je pokrenuo Washington, dok obični građani u zapadnim zemljama plaćaju za to. Malo tko ovdje brine o sudbini Ukrajinaca, koje su SAD i NATO gurnuli u klaonicu", rekao je Antonov, čija izjava je objavljena na Telegram kanalu ruske ambasade.

"Zapanjeni smo otvorenom falsifikacijom istine koju sudionici summita koriste za opravdanje svoje agresivne politike prema Rusiji. Naši neprijatelji bez ikakvih dokaza pokušavaju nametnuti odgovornost za krizu europske sigurnosne arhitekture. Ponovno se pretvaraju da ništa ne znaju o obećanju koje je Mihailu Gorbačovu dao bivši državni tajnik James Baker o neširenju NATO-a na istok", rekao je ruski diplomat.

"NATO želi sve više vojnika na ruskim granicama"

"Nakon raspada SSSR-a Washington i njegovi europski sateliti namjerno su približili vojnu infrastrukturu našim granicama, stvarajući neprihvatljive prijetnje sigurnosti Ruske Federacije", istaknuo je veleposlanik.

"Sastanak u Vilniusu pokazao je namjeru bloka da koncentrira sve više i više vojnika na ruskim granicama. Nemamo se kamo povući. Agresivne odluke summita neće poljuljati uvjerenost Rusije u ispravnost svojih postupaka. Ne sumnjamo da će svi ciljevi specijalne vojne operacije (kako Moskva naziva invaziju na Ukrajinu) biti u potpunosti ostvareni", dodao je Antonov.

Podsjetimo, Rusija je napala Ukrajinu krajem veljače prošle godine. Rat traje već 500 dana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.