Rusija: Ukrajinci napadaju dvije ruske regije

Foto: EPA

RUSKE regije Kursk i Belgorod su se rano jutros našle pod prekograničnim napadom ukrajinskih snaga, rekli su guverneri regija dodajući da nema izvješća o žrtvama.

"Grad Valujki pod vatrom je ukrajinskih oružanih snaga", napisao je guverner Belgoroda Vjačeslav Gladkov na aplikaciji za razmjenu poruka Telegram u 7:36 po lokalnom vremenu.

Nije precizirao radi li se o raketiranju, topničkom granatiranju ili nekom drugom obliku napada. "Sustav protuzračne obrane je funkcionirao, ali na zemlji ima razaranja", rekao je Gladkov.

"Oštećene škola i kuća"

Odvojeno, Roman Starovojt, guverner regije Kursk, sjeverno od Belgoroda, koji također graniči s Ukrajinom, rekao je da su škola i privatna kuća oštećene kada je izbio požar u selu Tjotkinu, opet ne precizirajući oblik napada.

Ukrajina gotovo nikad javno ne preuzima odgovornost za napade unutar Rusije ili na teritoriju pod ruskom kontrolom u Ukrajini. Obje strane niječu da ciljaju civile u 16-mjesečnom ratu koji je Rusija pokrenula protiv Ukrajine u veljači 2022.

Eksplozije i napadi na ruske regije koje graniče s Ukrajinom događaju se gotovo svakodnevno posljednjih mjeseci, a ruski dužnosnici okrivljuju ukrajinske snage ili proukrajinske sabotere.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.