Ruski ratni brodovi stigli u Venezuelu

Foto: Profimedia

Skupina ruskih ratnih brodova iz Sjeverne flote danas je stigla pred venecuelski lučki grad La Guairu, objavila je danas ruska režimska državna agencija RIA.

U skupini brodova su ruska nuklearna podmornica Kazan, fregata Admiral Gorškov, opskrbni tanker Akademik Pašin i tegljač Nikolaj Čiker. U venecuelsku luku su uplovili u sklopu dugog putovanja, objavila je RIA ne navodeći razloge uplovljavanja.

Radi se o istoj skupini brodova koji su uplovili u havansku luku 12. lipnja nakon izvođenja obuke za rukovanje "visokopreciznim raketnim oružjem" u Atlantskom oceanu. U kubanskim vodama ostali su do 17. lipnja. 

Kubanska vojska tada je rekla da je posjet ruskih ratnih brodova "strogo u skladu s međunarodnim propisima" i da predstavlja znak povijesnog prijateljstva između Havane i Moskve.

Znak velikih napetosti

Neuobičajeno raspoređivanje brodova ruske mornarice tako blizu Sjedinjenih Država - posebice moćne nuklearne podmornice - dolazi usred velikih napetosti oko rata u Ukrajini, gdje se vlada koju podržava Zapad bori protiv ruske invazije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.