Samoubojica koji je izazvao eksploziju u Varaždinskim Toplicama bio je obiteljski nasilnik

Foto: Čitatelj Indexa

JUČERAŠNJA eksplozija u Varaždinskim Toplicama za sobom je ostavila dvoje mrtvih te nekoliko ozlijeđenih osoba. O slučaju se oglasio i Sindikat policije Hrvatske, koji je o svemu otkrio i nekoliko novih detalja.

> Uz 53-godišnjeg samoubojicu, u eksploziji u Varaždinskim Toplicama umrla i 85-godišnjakinja

Priopćenje u nastavku prenosimo u cijelosti.

"Sindikat policije Hrvatske ovim putem izražava zahvalnost policijskim službenicima Policijske postaje Novi Marof koji su jučer, 7. studenog 2016. godine, u kasnim popodnevnim satima, svojim pravodobnim postupanjem spriječili još veću tragediju čime su iskazali izuzetnu hrabrost.

Naime, jučer, oko 17:30 sati višestruko prijavljivani i prepraćivani obiteljski nasilnik (kojeg je policija u dva navrata 1. i 3. studenog ove godine dovodila na sud, a suci ga puštali na slobodu) je u Varaždinskim Toplicama, u stanu u kojem je boravio, otvorio dovod plina i namjerno izazvao eksploziju, pri čemu je i ozlijeđeno troje građana, dok je sam počinitelj kasnije pronađen mrtav.

Samo zahvaljujući hrabroj i pravovremenoj reakciji naših kolegica i kolega koji su zatvorili promet, evakuirali građane i zatvorili dovod plina s vanjske strane zgrade, spriječena je još veća tragedija i stradavanje građana. Nažalost, tom prigodom je ozlijeđen i naš kolega i član, kojem ovim putem želimo uspješan i brz oporavak, kao i ostalim ozlijeđenim građanima.

Također, i ovom prigodom ukazujemo na često olako i neodgovorno puštanje na slobodu nasilnika koje policija dovodi na sudove, zbog čega se često i sami zapitamo o učinkovitosti pravne države", stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik SPH Dubravko Jagić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.