Sirijac kod Hrvatske Kostajnice švercao migrante, uhitila ga policija

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

U petak, 20. rujna u večernjim satima, policijski službenici koji na području PU sisačko-moslavačke rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija su na području Hrvatske Kostajnice spriječili krijumčarenje stranih državljana, objavila je policija.

Migrante krijumčario Sirijac

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz članka 326. Kaznenog zakona provedeno je kriminalističko istraživanja nad 20-godišnjim sirijskim državljaninom. Utvrđeno je da je u vozilu njemačkih nacionalnih oznaka, iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozio strane državljane koji su na nezakonit način prešli državnu granicu Republike Hrvatske, javljaju iz policije.

Prema stranim državljanima postupano je prema Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je, zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz članka 326. Kaznenog zakona, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke uz kaznenu prijavu podnijetu nadležnom državnom odvjetništvu, izvijestili su iz PU sisačko-moslavačke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.