Srbija evakuirala desetke svojih državljana iz Libanona, polovica njih ostala

Foto: EPA

Državljani Srbije i deseci inozemnih državljana sigurno su danas evakuirani iz Libanona zrakoplovom Air Serbie, priopćilo je srbijansko Ministarstvo vanjskih poslova.

Posebnim letom srbijanske nacionalne aviokompanije evakuirano je 47 državljana Srbije i 11 članova njihovih obitelji te 30 stranih državljana.

Polovica ostala u Libanonu

Veleposlanik Srbije u Libanu Milan Trojanović kazao je da je približno polovica srbijanskih državljana koji su trenutačno u Libanonu iz "osobnih ili poslovnih razloga" odlučila ostati u toj zemlji koja je postala poprištem sukoba izraelske vojske i militantne skupine Hezbolah.

Zbog pogoršanja sigurnosne situacije u Libanonu, MVP Srbije i veleposlanstvo u Bejrutu pozvali su srpske državljane u toj zemlji da izbjegavaju javne skupove i putovanja unutar zemlje te da, ako su u mogućnosti, čim prije napuste libanonski teritorij poslije sve oštrijih sukoba izraelskih snaga i Hezbolaha.

Veleposlanstvo Srbije napravilo je popis svih srpskih državljana koji žive u Libanonu i svakodnevno je održavalo kontakte s njima radi koordiniranja vezanog uz sigurnosne mjere, navedeno je u priopćenju. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.