U dijelovima zemlje danas će biti kiše

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, osobito na sjevernom Jadranu i u zapadnim kopnenim krajevima, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ)

Vjetar većinom slab, u Podunavlju do umjeren jugoistočni. Na Jadranu slabo i umjereno jugo, popodne u jačanju, a ujutro na sjevernom dijelu još bura. Najviša dnevna temperatura zraka od 12 do 16, a na Jadranu između 20 i 24 Celzijevih stupnjeva.

Detaljna prognoza za danas

Danas u istočnoj Hrvatskoj većinom oblačno, mjestimice sa sunčanim razdobljima. Ponegdje malo kiše, uglavnom do sredine dana. Puhat će povremeno umjeren istočni vjetar, a temperatura će porasti do vrijednosti od 14 do 16 °C. Ujutro pak između 8 i 10 °C.

Temperatura zraka oko 10 °C ujutro i u središnjoj Hrvatskoj, a najviša dnevna od 12 do 14 °C. Prevladavat će oblačno s kišom uglavnom u noći i ujutro, samo mjestimice još i tijekom prijepodneva. Štoviše, prema kraju dana ponegdje su moguća i sunčana razdoblja.

Sunčanih sati bit će i u dijelu Gorske Hrvatske te osobito na sjevernom Jadranu. Kiša većinom u noću, mjestimice i ujutro. Puhat će na moru slaba i umjerena bura, potom jugo, koje će poslijepodne i navečer jačati. Najviša temperatura zraka između 13 i 17 °C u Lici i Gorskom kotaru te od 19 do 22 °C na sjevernom Jadranu.

U Dalmaciji podjednako toplo kao u srijedu, s temperaturom zraka od 21 do 24 °C. Međutim, bit će više oblaka nego u srijedu te pritom i mjestimične kiše, posebno u noći i prijepodne. Zapuhat će jugo, koje će jačati u drugom dijelu četvrtka.

Jugo i na krajnjem jugu Hrvatske, a ujutro mjestimice bura i istočnjak. S promjenjivom naoblakom na mjestimičnu kišu valja računati uglavnom u prvoj polovini dana. Dnevna temperatura zraka između 22 i 25 °C, prognozira za HRT Krunoslav Mikec.

Do subote još povremena kiša, jako jugo

Prevladavajuće oblačno na kopnu i u petak i u subotu, još ponegdje uz malo kiše, posebno tijekom petka. Uz povremeno umjeren istočni i jugoistočni vjetar temperatura zraka bez veće promjene. U nedjelju sunčanije.

I na Jadranu u nedjelju više sunčanog vremena, uz slabljenje juga i ponovno okretanje na istočnjak i buru. U petak i subotu, međutim, jugo prolazno jako, moguće i olujno. Pritom promjenjivo i pretežno oblačno s povremenom kišom, a može biti i lokalno jačih pljuskova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.