Policajci u Americi elektrošokirali i udarali gluhog crnca tijekom uhićenja

Screenshot: Policija Phoenixa

Gluhi crnac s cerebralnom paralizom suočio se s optužbama za opiranje uhićenju i teški napad, a sada su policajci koji su ga uhitili pod istragom.

Dvojica policajaca iz Phoenixa Benjamin Harris i Kyle Sue 34-godišnjeg Tyronea McAlpina u kolovozu su oborili na pod, a onda ga više puta udarili šakama i elektrošokirali, otkrivaju snimke s policijskih uniformi.

Uznemirujuće snimke prikazuju McAlpina kako gleda u svoj mobitel dok hoda parkiralištem, a policajci se voze u policijskom vozilu. Policija ga je pokušala zaustaviti nakon što je muškarac prijavio da ga je udario netko dok mu je pokušavao ukrasti bicikl.

"Hej, prijatelju, stani gdje stojiš", rekao je policajac dok se automobil zaustavljao pored McAlpina.

Snimke nadzornih kamera pokazuju da je gotovo istog trenutka jedan policajac iskočio iz automobila, nasrnuo na McAlpina i zgrabio ga. Policajac je u izjavi o vjerojatnom uzroku napisao da je McAlpin "postavio svoje tijelo u borbeni stav". Na snimci se čini da se 34-godišnjak pokušava osloboditi iz policajčevog stiska.

Tada stvari postaju nasilne. Drugi policajac mu prilazi, hvata McAlpina i obara ga na tlo, licem prema dolje. Policajci zatim omamljuju i udaraju gluhog muškarca dok je prikovan za pod. "Stavi ruke iza leđa!" viče jedan policajac uz zvuk McAlpinovih krikova.

Policajci još uvijek aktivno rade

Nedugo nakon incidenta, žena im je prišla i rekla da je McAlpin njezin suprug te da je bio na telefonu s njom kada se incident dogodio. "On je gluh i ima cerebralnu paralizu", poručila je. Dodala je i da su razgovarali znakovnim jezikom.

McAlpin je završio u pritvoru, optužen je za dva napada na policajca i jednu točku opiranja uhićenju, pokazuju sudski zapisi. McAlpinov odvjetnik rekao je za NBC News da njegov klijent nije ugrizao policajca i umjesto toga opisao je njihove ozljede kao rezultat "mahnitog i nasilnog napada".

Policajci još uvijek aktivno rade u policiji, rekla je policija Phoenixa za CNN.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.