U Zagrebu se već od subote uvodi posebna regulacija prometa

Ilustracija: Davor Puklavec/PIXSELL

U povodu blagdana Svih svetih, od subote 26. listopada do nedjelje 3. studenog 2024. u zonama glavnih gradskih groblja provodit će se privremena regulacija prometa, javlja Grad Zagreb.

U tom periodu, javni prijevoz prema većim gradskim grobljima kao i manjim lokalnim grobljima bit će pojačan dodatnim kapacitetima, a na blagdan Svih svetih, 1. studenog, primjenjivat će se izvanredna organizacija javnog prijevoza prema glavnim gradskim grobljima, uz stroži režim ograničenja ostalog prometa.

Na blagdan Svih svetih u petak 1. studenog, prijevoz na izvanrednim autobusnim linijama prema gradskim grobljima bit će besplatan.

"Upućujemo apel Zagrepčankama i Zagrepčanima da tijekom blagdanskih dana što više koriste javni gradski prijevoz kako bi se smanjile prometne gužve i osigurala mogućnost dostojanstvenog posjeta posljednjim počivalištima najmilijih", kažu iz Grada.

Sva će gradska groblja 31. listopada te 1. i 2. studenoga biti otvorena od 6:00 sati do 24:00 sata. Za teže pokretne osobe te osobe s invaliditetom, osiguran je besplatan prijevoz električnim vozilima i minibusom na većim gradskim grobljima (Gaj urni, Mirogoj, Miroševac, Markovo polje) za što više informacija možete pronaći na internetskim stranicama GRADSKIH GROBLJA.

U zonama gradskih groblja na snazi su uobičajeni režimi ograničenja prometa pa je pristup u te zone omogućen samo vozilima ZET-a, taksi vozilima, vozilima osoba s invaliditetom na kojima je istaknut znak pristupačnosti te vozilima s posebnom dozvolom.

Stanje u prometu može se pratiti na internetskoj stranici ZGH.HR. U privitku se nalaze vizualni prikazi blažeg (26.-31.10. i 2.-3.11.2024.) i strožeg režima (1.11.2024.) ograničenja prometa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.