VIDEO Eksplozije diljem Bejruta. Zgrada nestala u doslovno par sekundi

Screenshot: X

Bejrutom su noćas odjekivale eksplozije nedugo nakon što je Izrael zaprijetio "neposrednim udarima" na mjesta koja su povezana s financiranjem Hezbolaha. Izraelske obrambene snage (IDF) priopćile su sinoć da planiraju napasti "veliki broj" lokacija. Većina napada bila je usmjerena na podružnice Al-Qard Al-Hassana, nelicencirane banke koja se smatra jednim od glavnih izvora gotovine Hezbolaha.

Eksplozije su se prvo začule u južnom dijelu glavnog grada i dolini Beka, ali visoki dužnosnik izraelske obavještajne službe naglasio je da su gađane mete "diljem Libanona". Jedan od udara izvršen je u blizini međunarodne zračne luke Rafic Al Hariri. 

Hezbolah jučer ispalio 160 raketa na sjever Izraela

Pojavile su se snimke koje prikazuju urušavanje zgrade koju su Izraelci pogodili. Navedena zgrada bila je proglašena metom samo nekoliko sati ranije. IDF-ov glasnogovornik Daniel Hagari upozorio je civile: "Svatko tko je u blizini mjesta koja se koriste za financiranje terorističkih aktivnosti Hezbolaha mora se odmah udaljiti."

Noćašnji napad uslijedio je nakon što su Izraelci jučer objavili da su napali Hezbolahovu obavještajnu službu u Bejrutu. "IAF (Izraelske zračne snage) je izveo napad na zapovjedni centar Hezbolahovog obavještajnog stožera i podzemnu radionicu oružja u Bejrutu", navedeno je. 

Kao odgovor preko libanonske granice na sjever Izraela ispaljeno je 160 raketa tijekom jučerašnjeg dana, dodala je izraelska vojska. Napetosti između izraelske vojske i Hezbolaha porasle su otkako su hamasovci 7. listopada prošle godine upali u Izrael i počinili masakr. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.