Zelenski se sastao s Vučićem

Foto: X

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski i njegov srpski kolega Aleksandar Vučić sastali su se jučer tijekom summita Europske političke zajednice (EPC) u Londonu. Obojica su na društvenim mrežama izvijestili javnost o sastanku. 

"Tijekom susreta s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao sam o sigurnosnim pitanjima i razvoju bilateralnih odnosa. Zahvalan sam Srbiji zbog sudjelovanja na prvom Globalnom mirovnom summitu i potpisivanja Zajedničke deklaracije. Cijenimo financijsku i humanitarnu pomoć našoj državi", napisao je Zelenski na X-u. 

Vučić je na Instagramu objavio kako je imao "dobar sastanak" s ukrajinskim čelnikom. "Dobar sastanak s predsjednikom Zelenskim o svim izazovima i važnim pitanjima, kako za Srbiju i Ukrajinu tako i za Europu i svijet", poručio je. 

Sastali su se i u veljači ove godine

"Naglasio sam važnost obnavljanja mira i stabilnosti na cijelom našem kontinentu te ponovio da se do toga može doći samo kroz dijalog i politička rješenja", dodao je. 

Zelenski i Vučić prethodno su se susreli u veljači ove godine u Tirani tijekom summita Ukrajina-Jugoistočna Europa. Ukrajinska Pravda piše kako je Beograd tradicionalni ruski saveznik na Balkanu što pridonosi napetostima između Srbije i Ukrajine. 

Podsjećaju kako je Srbija odbila prihvatiti europske sankcije protiv Rusije, ali i da prema neslužbenim informacijama preko posrednika šalje oružje ukrajinskim snagama. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.