Što s tikvom? Evo kako je najlakše očistiti i iskoristiti u jelima
STALNO čitate o tikvama i nalazite recepte dok skrolate po Facebooku, Instagramu, ali i portalima, a ne znate što s njom? Tikva se ne koristi oduvijek i nije nam poznata kao obična buča - ona svijetla i ogromna, svijetlozelenog, gotovo bijelog mesa koju ćete na tržnicama naći preko ljeta.
Tikvu ćete na tržnicama, ali i u supermarketima, naći u kasnu jesen i sve do proljeća jer je zahvalna za skladištenje. Cijena po kilogramu na tržnici i u OPG-ovima je od 14 do 20 kuna, a jedna tikva teži najčešće oko 1.5 kilograma.
Možda je na prvu malo nezgodna za čišćenje zbog tvrde kore, ali postoji način da je lijepo ogulite bez da skinete pola mesa.
1. Koristite gulilicu za povrće - iako je kora tikve puno tvrđa od kore krastavca ili krumpira, uspjet ćete bez problema.
Odaberite ovu gulilicu kao sa slike jer ćete si olakšati posao. Ona koja ima dršku ispod oštrice je ipak bolja za guljenje manjeg povrća.
2. Sjemenke izvadite žličicom, a maknite i onaj "špagetasti" dio.
3. Narežite na kocke.
4. Spremite u vrećicu na zip pa možete držati tako pripremljenu tikvu u hladnjaku i koristiti malo po malo, a možete je i zamrznuti pa isto koristiti kad vam zatreba.
Recepti
Može se koristiti za slatka i slana jela.
Pire - može se zamrznuti pa koristiti za što želite
Ako isprobate bilo koji od ovih recepata, svakako fotkajte rezultat i objavite u našoj Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?
Lajkajte Index Recepte na Fejsu za brdo jednostavnih i testirano odličnih recepata koje možete isprobati kod kuće svaki dan.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati