Napravili smo šunku u kruhu i zapisali sve važne savjete da ispadne top
SASTAVNI dio uskrsnog stola uz kuhana jaja, pincu, mladi luk, rotkvice i hren definitivno je i šunka u kruhu. Ovo se tradicionalno najčešće jede za doručak, a mi vam donosimo 5 važnih koraka za pripremu koji će vam pomoći da ispadne baš kako treba - i okusom i izgledom.
1. ODABIR ŠUNKE
Uz pripremu kruha najvažniji je odabir šunke. Izaberite onu koja je dimljena jer će dati bolju aromu ovom tradicionalnom jelu. Također, izaberite onu sa što manje masnoće. Ne želite da vam se kruh razmoči.
2. KUHANJE ŠUNKE
Šunku prije glavne pripreme možete prokuhati. Skuhajte je do pola i to uz dodatak luka, češnjaka i papra u zrnu. To će joj dati bolji okus.
3. PRIPREMA TIJESTA
Umijesite meko tijesto i ostavite da se dobro digne. Pripremljenim tijestom obložite šunku sa svih strana. Krajeve tijesta prvo premažite s vodom. Bit će vam lakše spojiti ih. Kada ste taj korak napravili, ostavite sve da se još malo diže. Ako vam ostane viška tijesta, napravite ukrase pa premažite s malo vode i zalijepite na obloženu šunku.
4. PEČENJE
Prije pečenja vatrostalnu ili gusanu posudu ubacite u pećnicu da se dobro zagrije. Kada se dobro zagrijala stavite šunku na pečenje. Pecite je od 40 do 50 minuta te izvadite iz pećnice.
5. PREMAZ
Zadnji korak je premaz. Razmutite jedno jaje i premažite tijesto kako bi dobilo zlatnu koricu 20-ak minuta prije kraja. Kada poprimi zlatnu boju, šunka u kruhu je gotova.
Ostavite da se ohladi pa poslužite. Naš provjereni recept možete pronaći OVDJE.
Lajkajte Index Recepte na Fejsu za brdo jednostavnih i testirano odličnih recepata koje možete isprobati kod kuće svaki dan.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati