Recept dana: Prhke kakao-loptice punjene tamnom čokoladom
U SURADNJI s Tehnomagom svaki dan biramo recept dana koji nagrađujemo poklon-bonom od 500 kuna.
>> Pogledajte koji su recepti prošli tjedan osvojili poklon-bonove od 500 kuna
Objavite svoje najbolje recepte na Index Receptima i svaki dan bit ćete u prilici osvojiti poklon-bon Tehnomaga u iznosu od 500 kuna. Bon možete iskoristiti za kupnju bilo kojeg proizvoda u Tehnomagu, a zaista ima svega: aparata za kavu, dehidratora, kuhinjskih robota, kul aparata za vafle, ali i odličnih tava i lonaca.
Još malo ideja za Božić
Suhih kolača nikad dosta, a ove Ivanine loptice su nam se svidjele na prvu. Nakon što se tijesto ispeče, puni se otopljenom čokoladom, a cijeli proces pripreme možete naći u nastavku.
Zamijesite tijesto
Sve sastojke stavite u zdjelu i ručno ili mikserom kratko umijesite u čvrsto prhko tijesto. Tijesto oblikujte u kuglu i zamotajte prozirnom folijom. Stavite tijesto u hladnjak najmanje 1 sat ili preko noći.
Oblikujte kuglice
Tijesto izvadite iz hladnjaka i oblikujte jednake kuglice. Ako želite da svi keksići budu jednaki, napravite kuglice tijesta od 15 g. Kuglice stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i onda napravite udubljenja drškom kuhače ili nečim sličnim što imate pri ruci.
Ispecite
Pecite u zagrijanoj pećnici 15-17 minuta na 180 stupnjeva s gornjim i donjim grijačem ili 160 stupnjeva s ventilatorom.
Napunite čokoladom
Kada se keksići potpuno ohlade, posipajte ih šećerom u prahu. Čokoladu otopite na pari i po želji dodajte koricu naranče. Udubljenja u keksićima napunite otopljenom čokoladom.
Ovdje je Ivanin recept s točnim količinama sastojaka.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati