Upravo smo našli recept za najsočniji čokoladni kolač ikad
KOD KORISNIKA Angela Coassina našli smo recept od kojeg rastu zazubice.
Riječ je o sočnom brownieju s čokoladnom ganache glazurom, a za jedan ovakav kolač potrebno vam je:
250 g crne čokolade
250 g maslaca
4 jaja
250 g šećera
2 žlice 00 brašna
2 žlice kakaa u prahu.
Za ganache: 300 g čokolade (pola tamne, pola mliječne) i 300 g slatkog vrhnja.
Priprema
Otopite maslac u loncu na srednje niskoj temperaturi. Za to vrijeme nasjeckajte čokoladu i dodajte je u otopljeni maslac. Ugasite vatru i miješajte dok se čokolada potpuno ne otopi. Stavite na stranu.
U zdjelu dodajte jaja i šećer i tucite par minuta, zatim prosijte brašno i kakao i na kraju dodajte otopljeni maslac i smjesu čokolade. Sve lagano izmiješajte i tekućinu ulijte u četvrtasti kalup (20x20cm) obložen papirom za pečenje i malo maslaca. Pecite na 180 stupnjeva 25-30 minuta.
Za to vrijeme pripremite vrlo brz čokoladni ganache. Slatko vrhnje dodajte u lonac na laganoj vatri i pustite da se zagrije (ugasite vatru čim vidite da se na površini stvaraju mjehurići, ne želimo da zakuha). Dodajte prethodno nasjeckanu čokoladu i ne dirajte ništa 5 minuta (čokolada će se početi topiti od topline slatkog vrhnja).
Sada miješajte drvenom kuhačom ili metalnom pjenjačom dok ne dobijete glatku kremu. Izvadite brownieje iz pećnice i dodajte ganache na vrh pa ostavite da se ohlade prvo izvan hladnjaka, a zatim u hladnjaku najmanje 1 sat. Poslužite brownieje s cvijetom soli posutim po ganacheu.
U nastavku pogledajte videorecept.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati